Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechutná mi káva z jiného mlýnku

Od: jarin® odpovědí: 4 změna:

Zdravím ve spolek,

netuším, jestli je tu nějaký kávový nadšenec, ale kde jinde se zeptat, než zde. Mám pákový kávovar Delonghi a k němu jsem měl dlouhou dobu mlýnek Delonghi KG89, udělal jsem úpravu aby mlel kávu víc najemno, protože jinak ji dělá celkem hrubou a je to o něm známé, ale byl jsem s ním spokojen. Bohužel po necelých 5 letech kleknul a koupil jsem nový. Šel jsem do Catler CG 510 - lepší kónické kameny, mletí přímo do páky, 32 hrubostí mletí, prostě vymakaný. Akorát, že mi z něj nechutná kafe. Střídám více druhů stejné kávy a ta stejná káva chutnala s původním mlýnkem prostě líp. Zkoušel jsem hýbat s mletím a to nějak zásadně nepomohlo, akorát jsem buď docílil toho, že káva protíkala pomaleji a byla víc hořká a nebo naopka protekla rychleji, nebyla ani pořádná crema a byla kyselejší. Kávovarem to nebude. Pro jistotu jsem ho odvápnil, občas si dělám mletý kafe Tchibo Barista a to chutná furt stejně dobře jako před 4 měsíci kdy jsem ho měl naposledy. Máte s tím někdo zkušenosti? Teoreticky si říkám - jak by mohl mlýnek ovlivnit chuť a je to jen placebo, na druhou stranu prostě některý chutě kávy si pamatuju a s novým mlýnkem ji nedocílím i když se sebevíc snažím.

Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zažil jsem něco podobného u mlýnku, který při mletí kávu hodně ohříval, až jsem si musel tenkrát koupit nový mlýnek (DeLonghi). Může to být samozřejmě cokoliv jiného

hodnocení

Tak teoreticky to může být ono, Delonghi má výkon tuším 120w, zatímco Catler 180w, může to být i rozdílnými druhy mlecích kamenů, to je tak jediné co mě napadá. Ale to ohřívání kávy co píšete dává smysl.

Teplota ,tlak a délka extrakce,pok jsou tyto hodnoty jiné než byly na starém stroji,káva bude vždy jiná.

P.s. mám mlýnek zn.Leinbrock a tam se hodnoty nemění.*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]