Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rotacia obrazu

Od: belus odpovědí: 9 změna:

Zdravim vsetkych.Zo zaujimavosti : na akom principe je "rotacia obrazu" v mobiloch ,tabletoch...Vedel by to niekto pochopitelne ozrejmit? Dakujem.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Rotaci hlídá gyroskop: odkaz

*palec*Naprosto vyčerpávající článek. *uf*

Přestal jsem se divit, proč musím nový mobil nabíjet každý druhý den, zatím co ten starý stačilo jednou za 14 dní.

belus
hodnocení

Perfektny clanok.Vela som sa dozvedel.Super.

km
17.07.24 22:09
hodnocení

1x

gravitace

Tak tohle je tazateli asi jasné. Myslím, že by chtěl podrobnější vysvětlení, jak to funguje. Jak ona gravitace dokáže otáčet obrazem? Víte to? (Já ne).

km

jasně, je tam čislo, ve kterém se fyzicky něco otočí nebo posune, třeba kulička, nebo tady jiní píší gyroskop

tazatel se ptal na princip a to je právě ta gravitace

tazatel také ennapsal typ mobilu, takže není možné přesně určit co tam má on, třeba u starších foťáků zrcadlovek bylo slyšet posunutí količky při otočení

vernon
hodnocení

1x
Čidlo polohy.

A to čidlo polohy dělá co?

Vaše odpověď je stejná, jako kdybyste mi na otázku "jak jezdí auto" odpověděl "motor". *zed*

hodnocení

0x

Trojosovy akcelerometer vie zistit, ktory smer je "dole". Nasledne software telefonu prepocita data pre displej a posle ich tam otocene o 90 stupnov.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]