Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, kopil jse aku vrtačku a měla by mít baterie 36V 2Ah, ale nemám k ní nabíječku. Dá se změřit kolik má baterie Voltů a jakou kapacitu...abych si podle toho mohl koupit nabíječku
Děkuji
Toto nebude 36V ani nahodou, druha moznost je, ozaj to ma tych 36, ale vsetkych 10 clankov je v serii, co pre vydrz nevesti nic dobre, naopak je 100% sanca, ako sa clanky rozbalancuju.
Na prvy pohlad cinsky smejd imitujuci vzhladom DeWalt. Pre zaujimavost - to je pouzite a kolko to stalo?
O nabíjení tu už padlo, otázka je jestli nebude výhodnější vzít z Lidlu komplet funglovku za litr.. (resp. do 2k aby to mělo rovnou dvě baterky)..
A tohle předat dalšímu hejlovi ať si to řeší...
mám vystudovanou průmku elektro, takže k věci, kapacita baterie je irelevantní, slabší nabíječka jí bude jen nabíjet déle, silnější kratší dobu, důležité je napětí, to se dá na baterii změřit voltmetrem tím že se připojí k pinům baterie, i když baterie bude vybitá, tak napětí bude jen mírně rozdílné, třeba u 12V vybité baterie bude napětí 10.9V.
Když se jedná o LiOn baterii, není třeba se moc strachovat, každá LiOn baterie má ochranné obvody, které řídí její nabíjení, takže úplně zkazit třeba do požáru baterie se to nedá (jsou tam ochrany).
Děkuji za odpověď, super, bál jsem se, že musí být stejná kapacita nabíječky, tedy 2Ah, jinak baterii zničím. Takhle stačí změřit Volty a koupit dobíječku...Dodali mi k tomu krabičku, co se tváří jako nabíječka, dokonce se rozsvítí při zapojení do el.proudu, ale nenabíjí...
Ještě jednou díky...
Naopak, když se jedná o Li-ion baterii z nějakého levného nářadí, tak je třeba být opatrný. Nikdo neví, jak moc se té elektronice číňan věnoval. Ochrana proti přebití by tam samozřejmě měla být, ale co když není? Li-ion baterie nabíjejte pouze na místě, kde nemůže vzniknout požár, a pod dohledem. Napětí změřte multimetrem, nebo baterku rozdělejte, mělo by tam být 10 článků. Nářaďové baterie se jmenovitým napětím 36V se nabíjejí na 42V. Nesmí se nabíjet na vyšší napětí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.