Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Máme starý vysavač eta 418 a je to dobrý stroj.Už ho máme 35let.A za tu dobu se ani jednou neporouchal jde vydět že eta je nejlepší značka.No nic nevíme právě jaká velikost sáčku se tam dává a kolik stojí.Do této doby jsme měli starý sáčky ale už bohužel došly.Prosím poradte.
Koukám, že máte doma slušné muzeum elektrospotřebičů! Ten Váš vysavač bude zřejmě stejné typové řady jako byla 406. Tedy měl by mít textilní sáček s kovovou obroučkou, do ní se vkládal klasický pytlík bez kartonového čela. Tedy něco takového:
Zkuste ten textilní pytlík změřit (obvod x délka) - sousedka dělá ve výrobě filtrů, zkusím se optat, jestli něco takového ještě dělají
To těžko, brunclíku. Vždyť jsem psal, že do té staré 418 patří klasický pytlík bez čela. To, co jste nalinkoval Vy, to je pytlík do 0418 Junior. A mezi těmi vysavači je ,,nepatrný´´ rozdíl:
Tak se omlouvám, že mně nenapadlo, když je tam napsané Eta 418, že to do Eta 418 není.
Zdá se, že 402 je stejný jako 418. beko.elektrahk.cz/...
Podle mne tenhle "starej dělník" není určen na papírové pytlíky. Novější luxy, určené na papíráky, měly širší vnitřní nasávací hrdlo, pytlik bez papundeklového čela se na hrdlo nasadil a "přitáhl" plastovým kroužkem, ale to hrdlo mělo větší průměr, aby se pytlík nemusel moc mačkat...
Nemáš pravdu Hope, i tyto staré vysavače byly na papírové pytlíky - vypadal opravdu jako pytlík od svačiny, vysavač se postavil ,,na prdel´´ - tak jak je na fotce od tazatele, pytlík se natáhl na ruku a i s rukou se to šouplo do toho látkového, přičemž se druhou rukou ohrnuly okraje pytlíku přes tu gumu co je vidět. pak se zavřelo přední víko - a luxovalo se.
Myslím, že tento tu, dávno patrí na zberný dvor. Aj keď sa doteraz nepokazil, oproti dnešným značkovým vysávačom, je to len hlučný vírič prachu. Urob si radosť a kúp nový, Zaži radosť z vysávania, viem, znie to divne, ale je to tak.
Víříč prachu? To musí být nějakej nanoprach když projde papírovým pytlíkem. My jsme tam ten pytlík vždycky dávali a vysavač máme dodnes. Nejsu debil abych vyhazoval věci jenom proto, že vyšly z módy.
Víš Vlado, dnešní ,,značkové´´ vysavače nesahají konstrukcí ani po kotníky těm starým. Samozřejmě, nemá to HEPA filtr a podobně, ale má to jednu obrovskou výhodu. Funguje to. A to dlouhodobě. Dnešní elektrospotřebiče jsou navrhovány tak, aby horkotěžko přežily záruku a pak si zákazník koupil nový. Zatímco tyhle staré vysavače, mixery, šlehače a pod vydrží několik desetiletí a co je též podstatné - jsou opravitelné. Snadno tam vyměníš uhlíky, ložiska a pod.
Sám mám doma taky pár veteránů z této branže - Vysavač ETA 406, který dostali ke svatbě rodiče v roce 66 - a div se světe - dodnes funguje a používám ho přitom na velmi extrémní zátěž - stavební prach, luxování aut a pod. Prostě pracovní vysavač. A mimochodem - máme sice i nový vysavač ETA - ale nepozoruji nějak propastný rozdíl v radosti z vysávání
áno, ako stavebný vysávač stará Eta určite stačí. Ale do bytu by som ho už nechcel. Možno sú staré typy nezničiteťné, ale sací výkon, ergonómia pri práci, hovoria jednoznačne v prospech nových. Či Ti tú radosť z vysávania, nekazí práve táto značka. Mne robí spočnosť pri vysávaní tento: Philips FC 9170/01.
Dobrý den, tak já mám doma (v dílně) také pěkný kousek. Výrobek ČKD s výkonem asi 250W.
Vypadá trochu jako z filmu Vynález zkázy, jenom jednou jsem měnil uhlíky, ale jinak táhne. A na piliny a větší nečistoty je pořád pašák. Také má hadrový pytlík a žádné sáčky nepotřebuje.
Mimochodem - papírové sáčky do vysavačů jsou dneska již docela drahá záležitost. Zdravím!
Zdravím,
kdysi dávno jsem to někde vyčetl...
Pokud nemůžete sehnat sáček do vysavače toho správného rozměru, vyrobte si ho. Vezměte kus krepového papíru, stočte ho do trubky o průměru otvoru ve vysavači a podélně trubku slepte. Pak ustřihněte na potřebnou délku s přídavkem. Spodní část zavažte provázkem. Pytlík dejte do vysavače, přehrňte pytlík přes okraj a přiklopte víko. Hotovo, můžete vysávat.
Dovolím si jen doplnit - z vlastní zkušenosti bych nedoporučoval používat vysavač bez papírových sáčků. On to ten látkový pytlík sice snese, ale jelikož je porovitý, tak jde hodně prachu z něj do motoru který je za ním a ten prach ten motor ničí. Mám starý hrncový vysavač ETA a nějaký čas jsem ho bez papírového sáčku používal. Když sem pak měnil uhlíky, docela jsem se divil, jak motor vypadal.
Je to vidět,že tam žádné sáčky nebudou potřeba.Jen vyklepat smetí z toho pytlíku.No a pak si kupte radši bezsáčkový vysavač a budete mít po starostech.Chce to jednou denně myslet.
Bezpytlíkový vysavač stojí za starou belu! Manželka ještě ráda vyměnila bezsáčkový roky starý za daleko starší pytlíkový-nedá se srovnat a mít ten "historický" tak se by se taky používal dodnes! Jinak ne ergonomii v totmo případu s...
On žádný pro mne není ergonomický,u každé i supre-hyper moderního se musím hrbit!Na rozdíl u starých "eťáckých" kde šla trubka prodloužit odpadní šedou novodurovou trubkou a nevadilo to výkonu což u současných vadí!
Sáčky byly přibalený k vysavači od výrobce, tak bych řekl, že se mají používat..
Kdyby si chtěl někdo přečíst návod, tak je na ulozto.cz
ulozto.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.