Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aplikace Shelly ovládání brány

Od: tanetka9 odpovědí: 12 změna:
Dobrý večer, přes aplikaci Shelly si otevírám bránu domu. Prosím, lze nějak nastavit, abych otevřela prostor pouze pro vchod a neotevrela se mi celá brána? Moc se v těch scénách nevyznám. Děkuji za radu.
Aneta

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Přes který typ Shelly? Jaká brána, výrobce, typ... Ovládání brány dělala firma? Nebo Pat a Mat? Dejte bližší info...
doplněno 07.07.24 22:54:

Shelly Plus 1, který máte, je jednoknálový modul. Máte nastaven impuls 1 sekundu pro ovládání vrat, to znamená, že "stisknutím"tlačítka na apce pošlete 1s impuls na pohon vrat a ty se rozjedou...buď otevírání nebo zavírání, podle toho, v jaké jsou monentálně poloze, a pokud nic dalšího nestisknete, dojedou do patřičné koncové polohy.

Pro plnofunkční otevření (částečné) pro pěší průchod potřebujete další kanál a to Shelly Plus 1 nemá... Potřebujete tedy dva kanály, proto Shelly Plus 2PM a současně úpravu v zapojení pohonu vrat a nainstalování jiného modulu Shelly do apky místo stávajícího...

Možná by vám stačilo, ale říkám MOŽNÁ, pouze využít stávající ovládání a a apkou začít otevírat vrata a v potřebné poloze otevření vrat (pro průchod) znova "stisknout"tlačítko apky... vrata se zastaví. Po průchodu se při dalším stisku zavřou... Ale je to podle mě NOUZOVÉ řešení..

Možná jsem na něco zapomněl, případně mě opravte ...

tanetka9
hodnocení

Dobrý večer, nevím, co je to za typ, dělala nám bránu firma a pán mi nainstaloval tu aplikaci pro ovládání přes mobil, ale více mi k tomu neřekl, jen, že si mohu nastavit různé scény, tak bych potrebovala nějak nastavit jen prostě otevření částečně pro ten vchod. Brána posuvná. Říkám, v těch scénách se nevyznám. Děkuji za pomoc.

A pro mě...Klikněte na Brána a vložte sem kopii obrazovky.

tanetka9
hodnocení

Aha, já si právě nebyla jistá, jestli to vůbec jde, tak teď vím, že nejde a moc děkuji za info. Tak to právě dělám, že zapnu spínač v mobilu, brána se otevírá a já v jaké poloze chci, tak ho zase vypnu, ale chtěla jsem právě automaticky, aby se mi to vyplo v poloze pro pěší průchod. Nic měnit nebudu, to mi za to nestojí, musím se tedy spokojit s tím, jak to je. Přinejhorším ovladač na bránu to umožňuje, že otevře jen častečně, je na to přímo tlačítko i na ovladaci, ale chtěla jsem to i v mobilu no.

Neznám tu vaší aplikaci

Nejde v té aplikaci nastavit nějaká scéna?

Jednou kliknete - brána se otevírá a třeba nevím po 5 vteřinách - klik brána se zastaví (automatizace)

Teď je tam nastaven impuls 1s pro uvedení brány do chodu. Pohon brány potřebuje pro částečné otevření druhý kanál, a to její Shelly nemá... a nelze to na jednom relé nastavit; prostě pohon brány má dva vstupy pro tyto dvě funkce...ovládaná každá zvlášť, stručně řečeno...

tanetka9
hodnocení

Tak se to dá prý nastavit pomocí scény, jak psal pan nad Vámi, že přijede přímo ten pán, co mi tu aplikaci nastavoval, tak jsem zvědavá, jestli to nějak zprovozní pro chodce..dám vědět.

tanetka9
hodnocení

Posílám screen prostředí aplikace.
Aplikace Shelly ovládání brány
riva

Těžko říct, jaké zařízení Shelly bránu ovládá. A když to neznáte, tak je pravděpodobné, že nebudete vědět, co dělat.

Jinak bych klikl na brana aby se mi otevřelo okno s nastavením daného zařízení, kde i uvidím o jaký typ zařízení se jedná a tedy co se u něj dá nastavit.

Něco jako

Aplikace Shelly ovládání brány #2
tanetka9
hodnocení

Mám Shelly Plus 1. Ano, přesně tam jsem se dívala, ale nemohu přijít na to, jak se to dá případně nastavit.

hodnocení

0x
Kliknite vlavo symbol hodiniek a vlozte sem kopiu obrazovky.
tanetka9
hodnocení

Nebyla jsem si jistá, které hodinky máte na mysli, tak jsem udělala screen ze dvou.
Aplikace Shelly ovládání brány #3
Aplikace Shelly ovládání brány #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]