Nejste přihlášen/a.
Máte někdo zkušenost s 3fázovým invertorem "Kaste"?
Zeťák mě požádal, jestli bych mu nezapojil invertor pro 3fázovou vrtačku. Schéma připojení mám, tak jsem si myslel, že s tím nebude problém, ale... Na vstupu i výstupu jsou jen fázové svorky (3x 400 V). Nulák není kam připojit (jasně, motor ho nepotřebuje). Na vstupních svorkách mám napětí v pořádku. Jenže to je všecko. Na výstupu není nic a ať dělám, co dělám, displej na ovládacím panýlku nesvítí. Na stisk žádného tlačítka nereaguje. Prostě "mrtvej brouk". Když selhalo "násilí", přečetl jsem si nic moc neříkající návod. Marně.
Kde může být problém? ![]()
Skusil by som dat dole kryt, identifikovat usmernovac a filtracne kondenzatory a meral napatie, ci tam bude 400 a viac voltov.
To by mělo logiku. Taky se mi nezdá, že by elektronika byla napájená přímo z té silové části.
Na schématu jsou dokonce nakreslené svorky R a T (L a N), ale ty jsou podle popisu určené pro verzi s jednofázovým napájením. V zařízení tyhle svorky ve skutečnosti nejsou. Uvnitř zařízení je ještě dlouhá svorkovnice, ale na té žádné použitelné svorky také nejsou. Navíc je tahle svorkovnice pod krytem a nejdou k ní rozumně přivést kabely.
Návod je tradičně na 2 věci - na nic a na ho..o. (k ničemu).
Takže v tom musí být nějaký fígl, který si výrobce nechává pro sebe. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.