Nejste přihlášen/a.
Máte někdo zkušenost s 3fázovým invertorem "Kaste"?
Zeťák mě požádal, jestli bych mu nezapojil invertor pro 3fázovou vrtačku. Schéma připojení mám, tak jsem si myslel, že s tím nebude problém, ale... Na vstupu i výstupu jsou jen fázové svorky (3x 400 V). Nulák není kam připojit (jasně, motor ho nepotřebuje). Na vstupních svorkách mám napětí v pořádku. Jenže to je všecko. Na výstupu není nic a ať dělám, co dělám, displej na ovládacím panýlku nesvítí. Na stisk žádného tlačítka nereaguje. Prostě "mrtvej brouk". Když selhalo "násilí", přečetl jsem si nic moc neříkající návod. Marně.
Kde může být problém?
Skusil by som dat dole kryt, identifikovat usmernovac a filtracne kondenzatory a meral napatie, ci tam bude 400 a viac voltov.
To by mělo logiku. Taky se mi nezdá, že by elektronika byla napájená přímo z té silové části.
Na schématu jsou dokonce nakreslené svorky R a T (L a N), ale ty jsou podle popisu určené pro verzi s jednofázovým napájením. V zařízení tyhle svorky ve skutečnosti nejsou. Uvnitř zařízení je ještě dlouhá svorkovnice, ale na té žádné použitelné svorky také nejsou. Navíc je tahle svorkovnice pod krytem a nejdou k ní rozumně přivést kabely.
Návod je tradičně na 2 věci - na nic a na ho..o. (k ničemu).
Takže v tom musí být nějaký fígl, který si výrobce nechává pro sebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.