Nejste přihlášen/a.
Na recenze fotoaparátu u mobilů vůbec nedejte. Většina mobilocvakačů nemá o fotografování moc ponětí. Porovnávají kvalitu mezi nekvalitou. Ono na zobrazení připitomělých fotek (ano, naprostá většina takových jsou pitomé) na telefonu nebo očesaných na soc. sítích ten mobil k focení stačí. Dokonce i k tisku na 10x15 nebo 13x18, ale to už je pro dnešní generaci nepochopitelný oldschool. Ty foťáky v telefonech jsou na běžné cvakání dostatečné, tam není potřeba dilema, jesli budete kupovat Hasselblad nebo Leicu.
Progres u mobilů je velký, v posledních letech čím víc megapixel, tím víc adidas. Nebo různé SW vychytávky k ničemu.
I když dnešní mobily už umí asi i RAW (nevím) pořád to nebude RAW ze snímače aspoň APS-C (zrcadlovka), při kterém budou možnosti posprodukce daleko kvalitnější a rozsáhlejší, než ty z toho telefonu s malým čipečkem. Postprodukcí nemyslím čmárání umělotin ve PS, ale základní korekce v RAW editoru. 80% lidí stejně neví, co to RAW je a plácají to do jpegu na instáč.
Hrozný fotky. Nemyslím kompozičně, to je vůbec o ničem, ale technicky. Já tady bohužel nevidím rozdíl mezi ajfounem a levným samsungem.
Ty fotky jsou děs a hrůta, rozmazané, pixelizace v černé. Mám za to, že originály vypadají lépe a fotky utrpěly kvůli prostému resamlingu a nastavením kvality na 80 ve zdejší diskusi.
dxomark.com/... tady máte žebříček nejlépe fotících mobilů, jsou tam i ceny tak si kupte něco co se bude blížit k Vaší ceně, v podstatě vše co má 115 bodů a víc fotí skvěle (mám mobil co má asi 117 a fotí luxusně i v noci)
Jak vypadá luxusní fotka z mobilu vyfocená v noci? Nešla by sem alespoň jedna dát? Na ukázku. Moc díky.
ta fotka vypadá tak že má krásně prokreslené detaily předmětů, které když jsem to fotil tak jsem je okem vůbec neviděl protože v tom místě byla prostě tma (foceno bez blesku), a ten mobil z toho místa vytáhně vše co v té tmě je, jako by fotil v mírném šeru
foceno do tmy, věděl jsem že tam někde je ten chodník a dcerka, pro oko tma nebylo vidět na krok
obě fotky bez blesku, do tmy kde jsem věděl že něco je ale oko nevidělo nic, jen tak na test jak to fotí ve tmě, nastavem mód noc, expozice 5-10s nevím už , prostě to vyčarovalo obrázek z něčeho kde pro oko nic nebylo
pro mě je toto luxusní focení ve tmě, protože s čímkoli jsem fotil před tím a nebylo toho málo, bych v této situaci vyfotil jen tmu
nevím jak to fotilo, v mobilu je prostě mod noc, na displeji jel odečet několik s a pokyn nehýbat s mobilem
TAm to nemohla být 5s expozice, přestože je v návodu rada nehýbat s telefonem. To neudrží nikdo, to by bylo mázlý jak prase.
Podle mě ta rada nehýbat přístrojem má být jako hýbat s ním co nejméně a ten mobil udělá ty kratší expozice, které pak do sebe poskládá a SW upraví. Každopádně tohle se nedá nazvat technicky kvalitními fotkami, ale jako test kam až lze zajít.
Asi jako s jídlem. Pomeje budou sice k zblití, ale proti smrti hladem lahůdkou.
docela bych chtěl vidět technicky kvalitní fotografii z fotáku namířeného do tmy :D
řekl bych že at máš doma cokoli, tak bys vyfotil jen tu tmu :D
za mě naprostá spokojenost s tím jak mi to v noci fotí
za těch 7000 co chce žadatel dát klidně koupí 1-3 roky starý top model se super fotákem, foták je jediné co ty mobily dnes odlišuje, výkon už nemůže chybět nikomu.
tojefuk: Ekvivalent světla v tvém autě. Temná místnost zatažená neprůsvitným závěsem, slabé světlo přes skleněnou výplň dveří z vedlejší místnosti. ISO 800, čas 5". Export z RAW do jpg bez jakýchkoli dalších úprav kromě zmenšení velikosti z 21 mega na asi 3 - z 24 Mpx na 3,5 Mpx (kvůli vložení obrázku).
I když to šumí, musíš uznat, že s prominutím oproti tvé mazanici je to trošku rozdíl. A to jsem to neupravoval.
asi bych to uzavřel tím, že za 7000 může koupit 1-3 roky starý top fotomobil, který její představu o focení uspokojí na 99,9% :D
recenzím na dxomark bych věřil, s každým mobilem nafotí stovky fotek, a každou tu fotku fotí na srovnání i s dalšímy mobily v podobné kategorii, stačí si rozkliknout recenzi na daný mobil, jsou tam hodnocení veškerých situací co jdou fotit (portréty,bokeh,špatné světlo,testy šumu, moaré ..., zoom a bůhvíco ještě, navíc srovnání všech fotáků v mobilu) a srovnané oproti konkurenci, ted už testují i video, přední kamery, zvuk atd. což dřív nedělali u všeho
@novotx Samozřejmě, že jsem to nefotil z ruky, protože jsem chtěl, aby to vyšlo lépe. To je jako s jídlem. Buď si dáš rychlý fastfood který je k zblití, anebo si s tím dáš práci a uděláš pořádné jídlo. Ale i kdybych ten sebelepší fotomobil dal na stativ, pořád to nedosáhne při stejných podmínkách výsledků nejlevnější zrcadlovky, bohužel.
Tojefuk: Samozřejmě, ty se bavíš v oboru mobilů. Ale bokeh tam opravdu ať nikdo neplete ani omylem. Ten je tvořen výhradně optikou a ne SW v mobilu.
1) Takže mobil v noci udělá ve výsledku lepší fotku pro 90% lidi..a že není technický dokonalá nikoho nezajímá.
S tím souhlasím.
2) Protože pak by mohl přijít fotograf s pořádnou výbavou za milion a ofrňovat se nad tou tvojí zasumnenou mazanici...
Souhlasím. V tom případě bych mu svou mazanici nepředkládal jako, cituji: fotí luxusně i v noci.
3) A koho zajímá,jestli je bokeh vytvořený optikou nebo sw...pokud je udělaný dobře tak tam není rozdíl.
Názorný příklad? Ten bych opravdu chtěl vidět, jak si SW poradí s pixelovým rozhraním popředí/pozadí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.