Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Redukce UK pračka

Od: martinsz odpovědí: 32 změna:
Dobrý den, mohl by mi někdo pomoct najít na eshopu redukci z UK pračky viz. Obrázek do evropské zásuvky díky moc.
Redukce UK pračka

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tři kolíky v takovém uspořádání mají ve Švýcarsku. Ale nejlepší (a možná i nejlevnější) by bylo vyměnit kabel.

halamus
hodnocení

0x

Co je to "evropská zásuvka"? Francouzská, italská, německá?
Jaký dotaz, taková odpověď.

vernon
Tak logicky asi shání adaptér na tu naši francouzskou, že...?
halamus

Já to psal podle "země původu", ale klidně té francouzské, typ E, co se používá u nás, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Bulharsku... říkejte belgická, já se z toho nezblázním.
Německo a země s historickými vazbami na Německo používají typ F, je známý též jako Schuko.

lmgify

> Maďarsku, Bulharsku

Opravdu jen Belgie, Československo a Polsko.

Pak se Němci zhrozili, že nikdo ten jejich placený systém nebude chtít a začali ho také nabízet bezplatně jako Francouzi.

Redukce UK pračka #2

hodnocení

0x

Nešlo by to vyfotit líp? Tohle není na první pohled UK zásuvka.

hodnocení

0x

Dost by pomohlo, kdybyste ten předmět, který chcete řešit nafotil něčím, co dokáže vyrobit aspoň trošku znatelnou fotku. Pokud hledáte redukci z anglické vidlice na českou zásuvku, ta existuje

pocitarna.cz/...

ale na pračku to nedoporučuji, to už je lepší vidlici ustřuhnout a osadit novou vidlici .

Ale to na fotce - je to vůbec vidlice?

hodnocení

0x
To je snad focený kalkulačkou. To jinak není možný, že tohle někomu připadá jako fotka, ze který se dá něco poznat.
Bez pořádný fotky těžko radit.
To vypadá zaostřený někam doprostřed mezi tu ruku a roh místnosti v pozadí:)

hodnocení

0x
Takle to působí jako přístrojová zásuvka, ale nedává smysl, aby se takovéto propojení válelo v kopelně na zemi.

hodnocení

0x

UK pračka, ale čeho? Prádla nebo něčeho úplně jiného? To vypadá, jak na připojení na nějaký zálohovaný zdroj...počkáme na další info a rozumné foto...

hodnocení

0x

Chcete tuhle cizozemskou vidlici připojit do CZ (SK, FR) zásuvky?

Nejde koncovku uřezat a kabel opatřit CZ vidlicí?

vernon
hodnocení

0x
To je nějaká divná vidlice. Zcela určitě to není britská zástrčka...

hodnocení

0x

Ať se snažím sebevíc přimhouřit oči, já na té fotce pořád vidím toto*nevi*

Redukce UK pračka #3
vernon
No jasně. To je ono. Ale proč by to vedlo z pračky jako kabel se zásuvkou?

Jasně, jenže na Vašem obrázku je samice. To na obrázku tazatele je samec, který v žádném případě nemůže mít na druhém konci taky samce.

No tazatel se už neozval, spíše mám dojem že si z nás dělá pr*el (srandu):)

Tazatel má logicky na spotřebiči samce, takže by mu stačil přesně tento propojovací kabel z fotky, aby to připojil do naší zásuvky.

No jenom aby ta jeho pračka nebyla na 110v

Jó, to už si bude muset tazatel přečíst na štítku sám :)

Já tam vidím švýcarský tříkolík

Redukce UK pračka #4
vernon
@magdon Ale jak to? Vždyť takhle je to správně. Tazatel má samce a jde tam připojit ten kabel na obrázku.
Proto píšu, proč by vedl z té pračky kabel se zásuvkou (samcem, protože tohle je reverzní systém, kdy samec je zásuvka a samice je na kabelu).

hodnocení

0x

Tak jestli je to tohle, tak je to kabel, který se kdysi používal na propojení PC s monitorem. Že by tím byla napájená pračka jsem ikdy neviděl.

Ale člověk nemůže znát všechno, že? ;)

doplněno 02.07.24 20:46:

Anglická zástrčka vypadá docela jinak

Redukce UK pračka #5
Redukce UK pračka #6

Jsou tam kulaté kolíky jako ve Švýcarsku

km
hodnocení

0x

1) ALZA :(

2) tazatel shání něco jiného

km

Napište mi tedy co shání a na jakém e-shopu chce nakoupit. Děkuji.

Na fotce má něco co vypadá jako švýcarský tříkolík.

km

Hned první redukce v mém odkazu:

"Cestovní adaptér - pro propojení spotřebiče 3- pólovými uzemněnými zásuvkami třídy I a II,, typy výsuvných vidlic: Velká Británie, Švýcarsko, Itálie, Austrálie, USA, pro zajištění polohy a pro vytažení ze zásuvky slouží bezpečnostní tlačítko, výkon až 2500W, max zátěž 6,3A, nemění napětí"

Tak nemelte pitomosti. Děkuji.

vernon
Na tazatelově fotce není svýcarská zásuvka...

Na tazatelově "fotce" může být cokoliv. Není tam ani pořádně vidět, jestli má ten konektor nějaký límec jako je u samce IEC C14 a ani není jasné, jestli to, co drží, se má strkat do zásuvky ve zdi nebo je to opačný konec kabelu, co se strká do té pračky. I když bych se divil, že by nebyl na pračce pevný přívod. Ale možné je po světě cokoliv.

km

A proto jsem mu odkázal univerzální redukci v e-shopu, jak požadoval. Víc pomoci není možné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]