Co je to "evropská zásuvka"? Francouzská, italská, německá? Jaký dotaz, taková odpověď.
vernon
Tak logicky asi shání adaptér na tu naši francouzskou, že...?
halamus
Já to psal podle "země původu", ale klidně té francouzské, typ E, co se používá u nás, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Bulharsku... říkejte belgická, já se z toho nezblázním. Německo a země s historickými vazbami na Německo používají typ F, je známý též jako Schuko.
lmgify
> Maďarsku, Bulharsku
Opravdu jen Belgie, Československo a Polsko.
Pak se Němci zhrozili, že nikdo ten jejich placený systém nebude chtít a začali ho také nabízet bezplatně jako Francouzi.
Dost by pomohlo, kdybyste ten předmět, který chcete řešit nafotil něčím, co dokáže vyrobit aspoň trošku znatelnou fotku. Pokud hledáte redukci z anglické vidlice na českou zásuvku, ta existuje
@magdon Ale jak to? Vždyť takhle je to správně. Tazatel má samce a jde tam připojit ten kabel na obrázku. Proto píšu, proč by vedl z té pračky kabel se zásuvkou (samcem, protože tohle je reverzní systém, kdy samec je zásuvka a samice je na kabelu).
Na fotce má něco co vypadá jako švýcarský tříkolík.
km
Hned první redukce v mém odkazu:
"Cestovní adaptér - pro propojení spotřebiče 3- pólovými uzemněnými zásuvkami třídy I a II,, typy výsuvných vidlic: Velká Británie, Švýcarsko, Itálie, Austrálie, USA, pro zajištění polohy a pro vytažení ze zásuvky slouží bezpečnostní tlačítko, výkon až 2500W, max zátěž 6,3A, nemění napětí"
Na tazatelově "fotce" může být cokoliv. Není tam ani pořádně vidět, jestli má ten konektor nějaký límec jako je u samce IEC C14 a ani není jasné, jestli to, co drží, se má strkat do zásuvky ve zdi nebo je to opačný konec kabelu, co se strká do té pračky. I když bych se divil, že by nebyl na pračce pevný přívod. Ale možné je po světě cokoliv.
km
A proto jsem mu odkázal univerzální redukci v e-shopu, jak požadoval. Víc pomoci není možné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.