Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divná součástka

Od: velkyvetesnik® odpovědí: 18 změna:
Dobrý den, chci se zeptat zda nevíte co je tohle(viz. foto) za podivnou součástku?
Je tam napsáno Fe17, pod tím: 10Ф a pod tím asi : 23869a.
Co tam jde vidět určitě, je značka tesla, po bocích kde je plus a minus a také ze to je na 230V.
Předem děkuji za odpovědi.
Krásný zbytek dne.

Divná součástka
Divná součástka #2

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

To je specialny obovd, tzv izolopaskovy trolokondenzator.

hodnocení

4x

Tak nejjednodušší by bylo to rozmotat... A pak případně i napsat z čeho to je...

Nevypadá to, že je to mimozemského původu. ale samo-domo...

Nejen, že to není mimozemského původu, ono to rozhodně není ani půvem z Tesly. Ty rukou načmárané údaje, co jsou zřetelně vidět, bych bral jako nepodařený vtip, případně nezdařený pokus o vraždu. Rozhodně bych se to nepokoušel připojit na 230 V (asi stejnosměrných?) *ee*.

01.07.24 20:20
hodnocení

To jo :-D

riva
hodnocení

4x

Já bych to schoval nejen do pytlíku, ale rovnou do nějaké krabice, aby bylo hádání napínavější.

To byste stále z velikosti krabice měl indicii i velikosti. Já bych to vyfotil za zavřenými dveřmi. ;)

hodnocení

3x
Tomu se na poutích říkalo štěstíčko, nebo taky zajíc v pytli, nebo kočka v pytli. ;)
Většinou tam bylo zvířátko z korálků. Nebo prstýnek, ale ten mi byl dost k prdu. :)
Taky by to mohla být žárovka zalepená páskou při malování. Ovšem to by oba konce byly na jedné straně.

km
hodnocení

3x

často přemýšlím, jestli tazat jen žertuje, nebo to myslí vvážn

co takhle to rozbalit z té lepšící pásky, třeba je v tom úplně něco jiného než si myslíte?

Já myslím, že Nastěnka jen žertovala. :)

hodnocení

Dobře, rozbalil jsem to a je to něco jako elektromagnet však uvidíte.
To stříbrné je určitě magnet
Divná součástka #3
Divná součástka #4
riva

No a je to jasné. Vrut, zohýbaná kancelářská svorka, kus drátu a několik neodymových magnetů. Když rozmotáš ten drát tak budeme i vědět, kolik těch magnetů je.

hodnocení

To není svorka, je to nějaký druh vodiveho kovu, tady to mate bez drátu: viz. Foto
Přes ten vodivý kov nešel ten drát sundat, tak jsem ho urval.
PS: já si nedělám srandu proste bych chtěl vědět co to je, teď bez drátu to je ještě zajímavější
Divná součástka #5
Divná součástka #6
Divná součástka #7

hodnocení

Pod tím “lanem” je tohle, cele neslo sundat:
Divná součástka #8
Divná součástka #9
Divná součástka #10

"Perpetuum mobile".

01.07.24 20:35
hodnocení

Do slova :-D

hodnocení

0x
To vím, to znám. Naprosto jasný trovos stulpas.

hodnocení

0x

Magnet, vrut a drat. To si asi MacGyver vyrabel magnetron na ohrati jidla.

hodnocení

0x
Velký vetešníku lovíš poklady v řece, potoce nebo v rybníce?
Pokud ještě ne tak k tomu výtvoru přidej dlouhé pevné lanko a hoď do vody.
Budou další hádanky:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]