Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové 2DIN rádio přestalo fungovat

Od: ciruvka® odpovědí: 13 změna:

Zakoupil jsem nové 2DIN rádio 7515B za 1499,- Kč do Š-Superb 1. Montáž byla jednoduchá, původní svazek el,instalace po vyřazení redukce ke stávajícímu rádiu, zástrčky pasovaly do rádia i zapojení fungovalo. Rádio se rozsvítilo při zapnutí klíčku a po vypnutí klíčku se vypnulo. Potud vše v pořádku. Naladily se jednotlivé stanice,přihlášení mobilu proběhlo taky . Všechno bezchybně fungovalo 2 dny. Nyní se rádio samovolně vypíná a zapíná a různě poblikává. Hraje ,nehraje a tak pořád dokola.

Nepoužil jsem anténní adaptér. Ale rádio hrálo i bez adaptéru.

Děkuji předem za případné rady, co by mohlo způsobit tuto závadu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Vypadá to na nějakej problém v napájení. Když se vrátí původní radio, funguje v pořádku? Může bejt spatnej kontakt třeba v prehoditelnym spoji žlutých a červených přívodů (stálej a spínanej plus).
hodnocení

Děkuji zaodpověď. Předešlé obyčejné rádio, asi taky Číňan, mělo přehozené + stálej a spínanej. To už se vyřešilo. Tady ten novej Číňan to má taky přehozený. V tom to není, ale i tak ještě jednou děkuji.

hodnocení

0x

Nové rádio s touto vadou, navíc když 2 dny normálně fungovalo, REKLAMUJ! Pokud bude reklamace problém (Čína, TEMU apod.) raději zahoď přidej víc peněz a kup nějakou kvalitu. Mě už by odradila ta cena!

Tak jsem si ho našel na Everest Technology a když jsem si přečetl, co to vše za tu cenu umí, smál jsem se, až jsem se za břicho popadal. Z toho šmejd přímo čiší!

lmgify

> našel na Everest Technology

Aby to lidi nemuseli hledat: odkaz

lmgify

Je to WinCE, 7", 1024x600, s čipy, které stojí doslova koruny (FM integrovaný obvod asi 6,- , zesilovač 12,- , ...). Je to z půlky takový nejlevnější mobil, opravdu v něm není nic nového nebo drahého, všechno je to stará, levná, vyběhlá technologie. Cena je překvapivě nízké, ale odpovídá použitým součástkám.

lmgify

Pěkná recenze rádia na Heurece od zákazníka.

Například: použitý FM čip poskytuje kompletní RDS, ale rádio ho vůbec nezpracovává, ani ty nejzákladnější služby. *sok*

hodnocení

Ano je to rádio od té firmy. A jsem si vědom, že to není žádný zázrak. Protože je to do starého Supa mého zetě, tak šetřil a chtěl to nejlevnější. Zkusím to ještě proměřit, jestli tam skutečně není nějaký zádrhel v kabeláži. Já osobně jsem doporučoval taky lepší rádio, ale neuspěl jsem.

Ale i tak ještě jednou děkuji za odpověď a v krajním případě zkusím reklamaci i když vím, že budou chtít protokol o odborné instalaci, což pochopitelně nemám. Tak uvidím co s tím udělám.

lmgify

> Cena je překvapivě nízká

Cena tohoto rádia Podofo 7515B byla před pár měsíci ještě nižší (1299,- ; z nějakého důvodu mi Heureka ukazuje datumy ve formátu MM/DD/RRRR).

> použitý FM čip poskytuje kompletní RDS, ale rádio ho vůbec nezpracovává

Tady musím ovšem přiznat, že prodejce jasně uvádí, že rádio funkci RDS nenabízí.

Nové 2DIN rádio přestalo fungovat

hodnocení

0x
Chce se říci, že kvalita odpovídala ceně..
Jedině voltmetrem, nebo lépe osciloskopem zkontrolovat, že neblbne 12 V napájení. Případně zkusit provést reset (jistě to na to má někde tlačítko), a pak vesele reklamovat. A doufat, že prodejce nebude chtít doklad o odborné montáži a vykrucovat se.
hodnocení

Tak ještě jednou děkuji za podnětnou odpověď. Zkusím to ještě proměřit. Rádio jsem koupil mému zeti do starého Supa. Nechtěl nic drahého a i když jsem mu to rozmlouval, tak chtěl za každou cenu šetřit. Je fakt, že miříkal, že i u předešlého obyčejného rádia občas něco nefungovalo, ale nevím, protože s tím autem nejezdím. V každém případě ještě zkontroluji kabeláž. Může tam být skutečně nějaký zádrhel.

Je dost hraček, které si koupím i noname čínské hračky, ale ale určitě to nejsou věci napájené trvale bez dohledu ze sítě, nebo v autě. Tam případná závada může vést třeba i k požáru. Když to jenom blbne, tak to je to nejmenší.

lmgify
hodnocení

0x

> samovolně vypíná a zapíná a různě poblikává. Hraje ,nehraje a tak pořád dokola

Otřesy auta zřejmě odtrhly nějaký pájený spoj. Výrobní vada. Reklamovat. Zaplatil jsi 2 roky záruky.

Ještě se ujisti, že dráty a kolíčky v konektoru svazku vstupujícího do rádia nejsou vytažené, zlomené, uhnilé, moc roztažené atd.

hodnocení

Děkuji za podnětnou odpověď. Ještě jednou všechno zkontroluji. Snad to bude v kabeláži a podaří se mi tu závadu objevit a odstranit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]