Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem si set to box zn.SENCOR na který přijímam české programy ČT-1,ČT-2,ČT 4,ČT-24 a další české a rakouské programy ,mimo jiné i Z1 a Publics,o které mě vlastně jde.Protože mám dva televizní přijimače koupil jsem ještě jeden set to box ale na tent nemohu naladit stanice Z1 a PUBLICS.Zkoušel jsem přijimače prohodit ale bohužel,výsledek je stejný .Signál přijimam z vysilače "Kleť,poblíž Čes.Budějovic.Kde je asi zádrhel chyba?
Předpokládám,že obě tv máš připojené na jednom anténním rozvodu a zmíněnéprogramy ti hrají na tv,která je blíže fyzické antény tedy první v řadě za anténou. Záleží taky na tom jakou máš anténu, jestli napájenou samostatným zdrojem nebo napájenou přes set-top box... Pokud máš anténu pasivní tak zapni napájení antény ze set-topboxu,pokud máš aktivní tak se podívej donastavení a napájení antény v set-topboxu vypni...
doplněno 19.07.10 20:10:Ještě doplním, že na dlohémvedení od antény dochází ke ztrátámna síle signálu, tak bych tomožná ještě řešil nějakým aktivním zesilovačem..
doplněno 19.07.10 20:27:Jinak tady tím svůj problém vyřešíš...
Signál přivádím ze společné anteny na panelovém domě ,kde byla provedena rekonstrukce celeho rozvodu pro příjem digitálního vysílání.V přívodové zásuvce mam zapojený rozbočovač,k bližšímu set to boxuje je přívod 3m,ke vzdálenějšímu asi 8m.Když ale set to boxy prohodím tak na tom kratším vedení mě uvedené stanice nejdou a na delším ano.Druhý set to box na kterém to nejde je typ COMAG SL 35T.Oba set to boxi mám z TV připojeny SCARTEM na AVI1.Ale zkusím to co mě radíš nebo to dám dětem na hraní!
Tak se podívej na tonastavení set-top boxu a na obou vypni napájení antényprotože na společné anténě určitě bude napájení pro společný rozbočovač a zároveň tam bude i zesilovač. Jedině mě napadá ještě ten svůj zesilovač který sem ti uvedl...
Možná hůře chápu, ale k čemu máte u TV set top box, když uvádíte, že je v celém domě nově rekonstruovaný rozvod pro příjem digi TV?
Předpokládám, že kolega nemá asi zrovna nejnovější typ tv s integrovaným dvb-t tunerem. To bude celý problém...Stačí takhle?
Asi proto, že tento rekonstruovaný systém po domě rozvádí digitální signál. Starý systém patrně pro rozvod digitálu již nevyhovoval.
Tuším, že máte na mysli dotaz, proč tedy není ze společné antény veden již převedený analogový signál (tedy na střeše jakýsi univerzální širokopásmový STB) - na tomto řešení se dohodli v jednom nejmenovaném domě babičky a dědečkové (asi 90% nájemníků), aby nemuseli ke každé TV kupovat STB. Dovedete si možná představit nadšení a komentáře mého kamaráda který v tom domě shodou okolností bydlí a který si koupil tehdy nejnovější plazmu s HD a nevím čím ještě (nejsem odborník přes tato zařízení), a teď jsou mu veškeré technické parametry jeho TV totálně na ho*no, protože mu z STA leze analog...
Ano, to je ale přece digitál. Proto potřebuje STB. Chápeme se?
doplněno 19.07.10 22:27:Moje předchozí reakce byla pro Cyrila...
Ze společné antény neleze analog,HOPE,ale signál digitální.Ten se na televizor s digitunerem nemusí vést přes STB.Existuje úprava STA ,u níž je řada konvertorů pro převedení každého programu do analogové podoby,ale to by se nájemníci nedoplatili.
JABRAKA
Ano, Jabrako, samozřejmě vím, že většinou z STA leze digitál (viz mé ostatní příspěvky k tomuto tématu), stejně tak vím, že TV s tunerem DVB nepotřebuje STB!
Vyrábějí se jednotlivé převodní členy (digitál -analog) pro jednotlivé přijímané multiplexy (už s fabriky předladěné na požadovanou frekvenci), těch není tolik. Není to tedy jeden program=jeden konvertor, ale jeden multiplex (tedy jedna frekvence)=jeden konvertor, kolik multiplexů přijímáme? Pakliže se důchodci z baráku dohodnou, že investují raději do tří až čtyř "konvertorů" na paneláku s několika vchody a jednou STA místo toho aby si každý chudý důchodce kupoval jeden až dva STB, tak je situace vpodstatě daná. Ještě bych chtěl upozornit, že tuto informaci mám právě od svého kamaráda který zjišťoval podrobnosti, nemám ji tedy 100%-ně ověřenou, ale věřím, že kamarád ví o čem mluví...
Pokud jste dali na rekonstrukci společné antény fůru peněz jako my,tak máte u firmy záruku,že požadované programy anténa dodá.Já pohodlně všechny programy ze společné antény chytám na dvou televizorech.Je potřeba kontaktovat firmu,která vám zařizovala rekonstrukci.
JABRAKA
Ale ona zrada může být i v rozbočovači,který má na rozvodu.Nemusí být optimální pro kanály dvb-t...
SET TO BOK VYKAZUJE SÍLU SIGNÁLU 83%,asi je slabý,druhý set to box vykazuje 91%.I když oba příjímače přehodím,výsledek je stejný.Fakt to bude asi v tom set to boxu.No neva,nějak moc mě to nevadí,chtěl jsem se jenom "dopídit"v čem to asi je.Tímto chci poděkovat všem za dobré rady a snahu pomoci.DÍKY!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.