Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkusit znovu iPhone nebo zůstat u androidu?

Od: dave* odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, podívejte se před dvěma roky jsem si koupil iPhone protože jsem chtěl vyzkoušet iOS jenže po dvou týdnech jsem telefon prodal protože prostě jsem si na ten iOS nějak nemohl zvyknout a navíc nebyl tam u toho konkrétního telefonu originální displej a některý aplikace které byly na androidu na iPhonu nešli a žádný android jsem v té době neměl k dispozici. no takže jsem si koupil znovu android a ten jsem měl až doteď jenže teď nastává čas si koupit znovu nový jenže já nevím mám zkusit dát druhou šanci iPhonu nebo se na to vyprdnout a zůstat raději u androidu? Ale vzhledem k tomu že Samsung (který jsem chtěl místo iPhonu) není tak skvělý jak jsem si myslel tak nevím nevim... Teď budu mít k tomu iPhonu ještě k dispozici android takže kdyby něco nešlo na to iPhonu tak bez problému si to udělám na androidu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hani
hodnocení

3x

Já bych osobně dala šanci iPhonu. Taky jsem na něj přešla s androidu, a myslela jsem že si na to nezvyknu. Zvykla jsem si na to asi po měsíci, všechno v pohodě

dave*
26.06.24 20:41
hodnocení

Ok

Ja uz mam treti iphone a nemenila bych ani za nic. 100% spokojenost.

No pokud nevadí problém se sháněním aplikací které na Ohryzek nemusí být..

tj
hodnocení

3x
Odpověděl jste si sám. Viděl jsem oba systémy, takže myslím mohu rozumně hodnotit a opravdu nevidím jediný důvod, proč kupovat iPhone? Jde jen o předraženou značku, která MÁ (ano reálně má) méně možností, než Android. Na Android je více aplikací (ano je a často lepších). Jablka se se*ou také, akorát přístroj je tak drahý, že se oprava vyplatí. Na Androidu máte plnohodnotnou správu souborů. Nahrajete si tam videa, písničky, obrázky a normálním správcem souborů s nimi nakládáte jako na PC a bezplatně. Můžete tak zcela zdarma používat svůj mobil místo MP3 přehrávače bez připojení k internetu.
.
.
.
Zkusil bych něco z rodiny Xiaomi. Což je teď za mě kvalitnější alternativa mého kdysi oblíbeného Samsungu, který hrozně s kvalitou klesl. Má málo výkonné přístroje za vysokou cenu, které vydrží stejně, nebo méně než Xiaomi. iPhone je dobrý, když chcete zamachrovat (jiný důvod pro koupi 3x dražšího telefonu s stejným výkonem a nepatrně lepší spolehlivostí nevidím.) Android, když chcete praktický přístroj, který bude umět vše. Mluvím z dlouholetých zkušeností, i co jsem vypozoroval od kamarádů. Argumenty, že iPhone je rychlý jsou zcela mimo mísu (mimo Samsung, který osazuje záměrně slabé procesory do levnějších modelů, které reálně po nějakém čase už nestíhají systém, což je ostuda). Také argumenty s kvalitou. Kupovat ojetý iPhone, protože na nový nemám, který je po výměně displeje a baterie za cenu nového telefonu střední třídy, s vědomím menší nabídky možností (a nebo s těmi samými, ale v podobě dalších zpoplatněných služeb) mi přijde úsměvné. Je to spíš takový styl, jakože hele, mám iPhone a jsem s ním naprosto spokojený. A pak něco dělám na svém obyč telefonu s Androidem se stejným svižným výkonem, starý 5 let, a jen ten druhý žásne, co vše mohu a on ne. To se mi stalo pokaždé *smich* .

hodnocení

2x
Proč lezeš do jablek, je tam nějaká aplikace nebo funkce co ti na droidovi chybí? Je to status?

hodnocení

2x
Chtěl jsem vyměnit pomalý samsung za nový rychlejší, případně xiaomi, který má žena a teď mám doma týden iPhone 11. Dcera si pořídila nejnovější, tak jsem chtěl zkusit změnu. No po pravdě na druhý den jsem ho chtěl vrátit, a teď musím říct, že android už nikdy nebudu chtít. Podpora u apple šest sedm? let. Kdo vám to dá? Má nejnovější iOS a na podzim dostane 18. Nepotřebuje žádnou 8giga rám, aby byl rychlý, stačí mu polovina . Aplikace se otvírají prakticky okamžitě, hlasem se dostanu do banky, stačí se podívat na displej a bez čekání. Volání opět hlasem, žádné vyhledávání kontaktů. Aplikace mi žádné nechybí, vše co jsem používal mám i zde. Telefon jako nový, žádné oděrky nemá, silikonové pouzdro jsem sundal, dcera mi dala i to ochranné sklíčko na čočky, sluchátka. A na co bych zapomněl - má to neuvěřitelný foťák! Je spousta tipů a triků ohledně nastavení, o kterých člověk neví, pokud přejde z android a umí spoustu jiných věcí . Na YouTube sleduji videa, takže člověk se do toho dostane rychle. Takže po prvním týdnu zkušenosti bych zatím neměnil. Už žádný pomalý android nechci

hodnocení

1x
No jo, poraď mi, jestli si mám koupit Forda, nebo třeba Mazdu? Taky nevíš, viď?
Kup si co se ti více líbí.
dave*
hodnocení

Dobře tedy

hodnocení

1x

Nevím co řešíte tady, když jste vyzkoušel oba systémy. Prostě si vyberte ten, který vám vyhovuje víc. Za mě: mám teď 2 roky také iphone po androidové éře a pokud bych si ho měl po těch zkušenostech kupovat za své, tak jdu raději do nějakého androidu. Iphone není špatný, má několik chybiček (jako každý systém) ale nikde nevidím tu přidanou hodnotu za peníze, které vysolím navíc oproti slušnému androidu.

mathew
hodnocení

1x
Tak to je snad jasné ne? Kupte si jabko a do druhé kapsy si dáte ten android, který budete používat, protože na něj jsou vaše aplikace a navíc ho narozdíl od iOS umíte používat. Proč tahat jeden telefon, když můžu tahat dva.
Pokud se vám nelíbí Samsung tak si kupte jiný, telefonů s androidem je hromada.

hodnocení

0x

Dobrý den, podívejte se, telefon se nevybírá podle výrobce, ale podle zamýšleného účelu, o kterém nepíšete vůbec nic, takže předpokládám, že s ním nic moc neděláte... Kupte si tedy telefon podle vzhledu.

vernon
hodnocení

0x
K čemu ti bude iPhone, když máš Android? To je jako kdyby jsi si chtěl koupit Hyundai, když máš BMW...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zkusit

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]