Nejste přihlášen/a.
Dobry den
Nikdy jsem neměl hodinky, vyhral jsem tak je zkoušim. Mam WowMme ID205l-p, mam to propojene s telefonem pomoci appky VeryFit, sparovano uspěšně a mam dotazy
1) hovory a pracovni emaily na hodinkach vidim. Ale sms a whatsapp ne. Ale notifikace mam zapnute na všechno. Proč něco jde a něco ne?
2) dnes mam od rana hodinky na ruce a telefon v kapse. Na hodinkach mi ukazuje 2430kroku, v mobilu v aplikaci GoogleFit mi ukazuje o necelou tisicovku vic. Jakto? Proč to nesnima každy krok?
Diky za rady
ad1) Aplikace VeryFit musí mít oprávění na zobrazování zpráv z ostatních aplikací. Takže najděte v telefonu Nastavení - Aplikace - Správa aplikací - VeryFit - Oprávnění. (možná tam Správa aplikací nebude, přeskočte) Nevím co je nutné mít zapnuté, ale mě WhatsApp a Sms funguje a mám povoleno Kontakty, Oznámení, Seznam hovorů, SMS, Telefon.
Pak taky Polohu a Zařízení v okolí, Poloha asi není nutná, ale to druhé kvůli těm hodinkám možná ano.
Pak záleží co dalšího na hodinkách používáte a k čemu potřebují přístup. Jako kalendář, foťák apod.
...
ad2) Protože každý z nich měří trochu jinak. Na základě akcelerometru, gyroskopu a dalších čidel, vlastně odhadují, že se hýbete. Hodinky by měly být přesnější. Pro chůzi! Ovšem hodinky snímají každý pohyb ruky. I když stojíte/sedíte a něco děláte rukama, kde víc "mácháte". Takže záleží co jste celý den dělal.
(Zkuste si večer udělat hezkou chvilku rukou, kde máte hodinky a uvidíte jak budou kroky přibývat) Nebo třeba vibrační bruska je celkem zmate.
Naopak, když například tlačíte v obchodě nákupní vozík, tak hodinky často nic nezměří, protože se ruka nehýbe. Ale mobil kroky změří.
Ale není nic jednoduššího než vyzkoušet, který přístroj měří přesněji chůzi. Zaznamenejte si počet kroků na obou zařízení, mobil do kapsy, hodinky na ruku, udělejte a spočítejte určitý počet kroků, např. 100 a podívejte se kolik které zařízení přidalo. Ale zase, bude to měření chůze. Další pohyby ruky bez chůze i tak přidávají "kroky"
Jo, to máte iPhone. Tam vám přesně neporadím. Mám Android.
Ale ten druhý obrázek Přístup aplikace k datům není to samé jako Oprávnění aplikace na Androidu. Je tam jen část z toho co má Android v Oprávnění aplikace.
Zbytek budete mít asi v Nastavení - Soukromí a zabezpečení. Bude tam podobné nastavení jako např. povolení WhatsAppu k přístupu k fotografiím.
A co se týče krokoměru. Nevšiml jsem si, že mobil ukazuje víc. Ono problém je, že každý přístroj má jiný algoritmus jak počítat kroky. Záleží jestli věříte víc drahému iPhonu nebo levným hodinkám Já bych zkusil napočítat kroky a porovnat záznamy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.