Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kaktus - tarif neřeš to a volné minuty

Od: drn odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, pořídil jsem si na chatu tarif Neřeš to od Kaktusu kvůli internetu (hlavně webové stránky apod.) a SIM kartu mám vloženou do LTE routeru ZyXEL LTE4506. Všiml jsem si, že v tarifu jsou také volné minuty a SMS a rád bych se zeptal. zda je lze nějak využít přes uvedený router a např. IP telefon?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trn
hodnocení

0x
Vy si něco kupujete a nečtete co? Ano na routeru blbě využijete SMS a volání. Absolutně nechápu proč tam neřešíte normálně WiFi za 200-400 max nebo prostě datamanie sim od O2 za 250 měsíčně a 1TB na rok
drn
hodnocení

Nepomohl jste mi, ale vysvětlím vám vaše dotazy.
Kaktus (T-Mobile) jsem si vybral kvůli signálu, který je v dané lokalitě (blízko lesa) dostupný. A uvedený tarif má obrovskou výhodu v tom, že po vyčerpání dat, budu stále připojen k internetu (nižší rychlostí)...
ml1

Na mém routeru (Tenda typ z hlavy nevím) SMS odesílat jdou, normálně se přihlásím do administrace (viz. manuál, u mě 192.168.0.1) a tam je kromě konfigurace všeho možného taky SMS brána pro příjem a odesílání SMS, router má paměť na 100 SMS simka myslím na 5. V recenzích toho mého modemu jsem četl cosi o podivném chování po zaplnění té paměti, ale snad než se zaplní 100 sms chvíli bude trvat takže to stihnu promazávat. Říkal jsem si, že to je dobrá alternativa proti vyťukávání na klávesnici telefonu.

drn
19.06.24 17:14
hodnocení

hodnocení

0x
V modemu ne. IP telefon jde přes data, takže taky ne. Pokud chcete někomu poslat 100 SMS, tak jedině tu simku dát do mobilu.
To trn: Výhodou Kaktusu je, že ta data pomaleji běží i po vyčerpání, tohle už většina operátorů zrušila. Kaktus (T-mobile) si také mohl vybrat kvůli signálu. A těch věcí, ve kterých by se měl dnes člověk orientovat, aby nenaletěl, už je docela dost. Mě už to taky přestává bavit, a to mi není 70.
drn
hodnocení

Děkuji za odpověď.

ml1
hodnocení

0x

U kaktusu jsem měl pocit, že žádné volné minuty a sms nejsou, ale to záleží na tarifu (neřeš to jsem neřešil, tak koukám 6 giga a 100 sms a 100 minut za 300), jejich popis se dá stáhnout ze stránek kaktusu mujkaktus.cz/... . Po dlouhém rozhodování jsem nedávno pořídil wifi modem a simku od kaktusu, zvolil jsem zatím tarif s giga za stovku, mám trochu obavy že to nestačí (i v ČD wifi, ICOM a podobných mám vždy za posledních 30 dnů (co ukazuje historie ve windows) vyčerpáno několik giga a to jsem připojený dohromady jen pár hodin, během cesty), ale uvidí se (kdyžtak se dá přejít na vyšší balíček), spíš je otázkou, co se stane po vyčerpání, jestli internet nepůjde vůbec, nebo půjde jen hodně pomalu. Snad se nebude odčítat koruna za megabajt.

SMS se možná dají odesílat z webového rozhraní toho routeru (toho mého ano), ale hovory asi těžko (aspoň jsem nikde tu možnost nenašel a nedovedu si to ani představit). IP telefon jde přes data, ten na volné minuty nemá vliv. Pokud by šlo o využití volných minut, tak co brání strčit tu simku na čas do telefonu a tam je prožvanit? Nevyužité volné minuty sms i data by se měly přenášet do dalšího měsíce, aspoň jsem to tak z té brožury (v odkazu) pochopil, ale jsou tam i nějaké výjimky.

drn
hodnocení

Děkuji za odpověď.
Tak jsem si ověřil, že SMS lze z routeru odesílat a je to určitě pohodlnější než z mobilu a co se týče toho volání, není to pro mě až tak důležité, na volání mám jiný telefon, jen jsem chtěl vědět, zda lze minuty vyčerpat jinak než vložením do jiného mobilu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]