Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontakty sluchátek

Od: pletiplot® odpovědí: 6 změna:

Ahoj, mám sluchátka Sony s klasickým TRRS konektorem 3,5 mm. Při přehrávání z telefonu mi to při určitém otočení konektoru blbne - vypadává mikrofon nebo levý kanál. Dospěl jsem pokusama i pozorováním k tomu, že ten konektor je asi pokrytý nějakou vrstvo oxidu (nosím to v kapse a pot asi dělá svoje). Co byste doporučili na vyčištění?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, použít např. sprej Kontaktol. Zdravím!
google.com/...
doplněno 11.06.24 22:39: Určitě, vyzkoušeno. Prostřiknout, nechat chvilku působit, protočit "čudlíkem".
doplněno 12.06.24 17:16: Nemáte zač. Rád jsem dobře poradil hned 2x .
hodnocení

Dal by se použít i na potencimetr? Mám doma jedno starší radio, které by to potřebovalo.

Dal! Ověřeno v praxi.

hodnocení

0x
Vyčistit zkuste, ale jsem trošku pesimista, pokud ten konektor používáte často a třeba i v kapse, tak se spíš vymačká kontakt v konektoru mobilu.
Jinak já v mobilu na ucpání otvoru pro sluchátka před průnikem nečistot používám plastový špunťík a na napájecí konektor silikonový špuntík se samolepicím držáčkem z alíka.
hodnocení

Zkoumal jsem to, v konektoru v mobilu je kontakt dobrý, nová sluchátka fungují podstatně lépe. Telefon je teď v servisu (nejen kvůli tomu), tak uvidíme.

hodnocení

Plus když jsem ten konektor oškrábal pinzetou, tak se to zlepšilo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]