Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LED diody - jak je zapojit

Od: spackana* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
Měl bych jeden dotaz, který jsem nikde na internetu nemohl najít. Jak vytvořit nějaký obvod, nebo prostě jak dosáhnout fungující LED diody. Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

4x

Pokud se strejdy GOOGLE ptáš tak jako nás,těžko se dočkáš odpovědi.Pokud chceš pracovat s elektronickými součástkami,musíš se také nejprve něco o nich dozvědět.Vědět,znamená tvořit.Pak si snadno najdeš i cestu k využití té které součástky,od LED diody až k procesoru.U LED diody musíš vědět,za jakých podmínek bude svítit.V katalogu najdeš typ a jeho proudové zatížení.(třeba 15 mA)Pak musíš spočítat podle Ohmova zákona a použitého zdroje(třeba 1,5 V článek)jaký odpor musí mít obvod,aby jím tekl proud 15 mA.Ten vložíš před diodu a můžeš sepnout proud ze zdroje.Nezapomeň také správně nastavit polaritu diody.Propouští proud jen jedním směrem.

JABRAKA

hodnocení

4x

Napsal jsem do Google: zapojení LED a nechal vyhledat... otevři si toto a vyber si...

google.sk/...

můžeš si prohlížet obrázky a konkrétní zapojení, dozvíš se něco o teorii a jak to má fungovat...

předtím bych ti ale doporučil otevřít toto: google.sk/...

a trochu si to prostudovat... potom už budeš samostatnější...a úspěšnější při hledání...

věř tomu, že mnoho z nás tu na poradně to kdysi také neumělo hledat, mnoho z nás to i nadále neumí hledat, a mnoho z nás se díky tvé otázce dozví zase něco navíc...

spackana*
hodnocení

Díky, nevěděl jsem to klíčové slovo - zapojení

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Tvůj dotaz je , řekl bych , poněkud zmatený. Jaké zapojení hledáš? Nebo Ti jde pouze o to, jak LEDku zapojit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]