Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připájet drátky k motoru?

Od: x1bc odpovědí: 11 změna:

Prosím můžete mi poradit jak se k motorku z odkazu připojují drátky? Potřebuji ho vyměnit za spálený, ale původní má vývody nahoře a jsou tam i plošky na připájení drátků. Děkuji

vi.aliexpress.com/...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
To vypada jak motorky do zamkú centrálu a to nenaletuješ
Do těch motorkú se zasouvaj kontakty
Takže seženeš samce co tam pudou nebo si kontakt vyrobíš a na to už si pak naletuješ drat
Jak připájet drátky k motoru?
Jak připájet drátky k motoru? #2

hodnocení

0x

Podle obrázku, na kterém toho moc nevidím, tak sis vybral asi špatný motorek.

Možná je to provedení motorku, kde se kontakty nepájí, ale pouze se pod nějakou pružinku přivede drátek.

Takže buď si vybereš jiný motorek, který má plošky pro připájení drátků, nebo musíš ten nový motorem rozmontovat a připájet tam nějaké vodiče. Při pájení budeš teplem namáhat plastové části motoru a ty se zdeformují nebo úplně roztečou.

x1bc
hodnocení

Ach tak. No děkuji nepotěšili jste mě pánové, ale co nadělám zkusím hledat dál nějaký podobný motorek. V popisu číňan píše, že je to motorek do zámků a zrcátek. Já sháním do sklopných zrcátek kdy ty původní se rozpadli, shořeli prostě jsou kaput

hodnocení

0x
Tak když budete pájet rychle a s citem, připájíte i tyto, které zjevně kontaktně pasují na nějaký protikus. Ale lepší bude sehnat s delśími vývody.
doplněno 11.06.24 12:49:

Tohle jsou ty neobyčernější a nejběžnější motorky. kterých jsou všude 4 zadnice. Podle čeho jste je hledal, co o těch vašich víte? Je čitelné označení? Na jaké auto to je?

x1bc
hodnocení

snažil jsem se, ale aliexpress nic jiného stejného nenabízí a u nás absolutní tragédie

x1bc
hodnocení

Na motorku právě nic není jen: Made in China. Takže jsem hledal podobné tvarově a rozměrově. Důležité je aby to mělo dlouhou hřídelku ideálně s vroubkováním na hřídelce případně takovým ozubením, ale to ozubení případně mohu dostat ze starého motorku. Na sundání ozubení stačil zapalovač a rozpálit to ozubení, šnek.

Je to pro Renault Laguna 2 do el. sklápění zrcátek.

Prvně jsem zkusil v rámci zjednodušení sehnat jiná zrcátka, ale motorky jsou tam taky kaput asi protože to nikdo za ty desetiletí nenamazal.

x1bc
hodnocení

po hromadě hledání jsem našel ještě tento motorek, ale nemá na hřídelce to vroubkování a toho šneka. Šneka bych přežil toho použiju klidně ze starého motorku, ale nevím aby zase nějak ten šnek neprokluzoval, ale už má aspoň pájecí očka

vi.aliexpress.com/...

Ale má to 12400 otáček, kolik mají původní motorky zrcátek? Abyste se nedivil...
x1bc
hodnocení

Jak už jsem psal na původním motorku absolutně nic není kromě nápisu: Made in China. Ale u obou co jsem zde dával odkaz je v popisu napsáno: Ovladač zámku auta Motor zpětného zrcátka a u druhého: ovladače zámku dveří automobilu. Překlad pomocí google překladače, ale i tak oba jsou do zámků dveří. Nebo zkus PORADIT jiný lepší když neznám původní údaje. On se ten původní motor ani nedá originálně koupit pro to auto. Zrcátko je kromě krytů, skla jako jeden celek

x1bc
11.06.24 16:15
hodnocení

.

x1bc
hodnocení

Zde odkaz na jednotlivé díly zrcátka. Motor nebo jeho sekce tam prostě není. Jasně mám koupit úplně nové, nalakovat ho a přitom stačí trocha rozebírání a shánění

Jak připájet drátky k motoru? #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]