Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zprovoznit televizi se zesilovačem

Od: matej odpovědí: 12 změna:
Dobrý den potřebuji poradit jak mám zapojit zesilovač aby se zapl když se zapne televize a aby se vypl když se vypne televize.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jsou prodlužovačky se zásuvkami MASTER SLAVE, které fungují tak, že když se zvedne oběr v jedné zásuvce (kde je televize), zapne druhou zásuvku (tam pak dáš ten zesilovač). Když vypneš televizi, která je v MASTER zásuvce , tím v ní klesne odběr, takže logika zcela vypne tu druhou (SLAVE), kde budeš mít ten zesilovač.

hodnocení

2x
Já to mám řešené tak, že zesilovač spínám relé s 5V cívkou, které mám připojené do USB televize. Tak mi zesilovač jede zároveň s TV.

sasaa
hodnocení

1x

Asi takto. Na jak dlouho budeš ten zesík (doufám ,že antenní) vypínat? Já ho mám zapnutý 8rok bez vypínání a...

Počty? Mám 2 tranzistorový u antény - odběr cca 0,3A při 12V takže bajvoko se bavme o 5-6wattech.

Protože mám TV i v kuchyni a ložnici, u které usínám a vypínám cca - i kdyby ve 24 hod. Ráno si pustí manželka

v kuchyni tv, dejme tomu v 8 hod, takže bych ušetřil 8hod x 6W = 48Wh denně x365 = 17 kWh /rok .

A to i při dnešních cenách elektriky si to dovolím, protože, za ta opatření - relátka, prodlužka Masterslave apod. budou

stát víc. Jinak to jsou za rok 3 piva!

"...doufám ,že antenní"

No vidíte, to já si zase myslím, že tazatel má na mysli NF výkonový zesilovač na zvuk. Vypínat anténní zesilovač by mě ani nenapadlo. *nevi*

hodnocení

0x

Buď máš možnost v menu televize nastavit chování nápájení zesilovače a nebo musíš televizi vypínat vypínačem, který přeruší napájení. Když nebude mít televize napájení, tak nebude napájet ani zesilovač.

hodnocení

0x

Má ta vaše tajná TV a zesilovač - HDMI ARC?

matej
hodnocení

Zesilovač je staršího typu
A takový detail - jde o zesilovač anténní, nebo audio pro bedny? :)

jirib
hodnocení

0x
Zapojte zesilovač do prodlužky s vypínačem,stejně tak i televizi...

A to prosím pomůže jak?

Třeba moje TV když vypne proud a znovu nahodí, tak zustane ve stand-by

To by fungovalo u retro TV ze 70 let minulého století, bez dálkového ovládání. Dnešní TV by nebylo možné vypnout, ani zapnout dálkovým ovladačem. O starším zesilovači ani nemluvě.

nnn

Přes prodlužku s vypínačem to normálně funguje, že by to nefungovalo není pravda.

Mám TV LG starou 2 roky. Vypínám a zapínám vypínačem na prodlužce. Pře opětovném zapnutí se TV během 2 vteřin spustí tak, jak byla před vypnutím (stejný kanál a hlasitost). DO normálně funguje.

V rodině tento způsob použivají i jiní na jiných TV a neslyšel jsem, že by s tím měl někdo nějaký problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma anténní zesilovač

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]