Nejste přihlášen/a.
Jsou prodlužovačky se zásuvkami MASTER SLAVE, které fungují tak, že když se zvedne oběr v jedné zásuvce (kde je televize), zapne druhou zásuvku (tam pak dáš ten zesilovač). Když vypneš televizi, která je v MASTER zásuvce , tím v ní klesne odběr, takže logika zcela vypne tu druhou (SLAVE), kde budeš mít ten zesilovač.
Asi takto. Na jak dlouho budeš ten zesík (doufám ,že antenní) vypínat? Já ho mám zapnutý 8rok bez vypínání a...
Počty? Mám 2 tranzistorový u antény - odběr cca 0,3A při 12V takže bajvoko se bavme o 5-6wattech.
Protože mám TV i v kuchyni a ložnici, u které usínám a vypínám cca - i kdyby ve 24 hod. Ráno si pustí manželka
v kuchyni tv, dejme tomu v 8 hod, takže bych ušetřil 8hod x 6W = 48Wh denně x365 = 17 kWh /rok .
A to i při dnešních cenách elektriky si to dovolím, protože, za ta opatření - relátka, prodlužka Masterslave apod. budou
stát víc. Jinak to jsou za rok 3 piva!
To by fungovalo u retro TV ze 70 let minulého století, bez dálkového ovládání. Dnešní TV by nebylo možné vypnout, ani zapnout dálkovým ovladačem. O starším zesilovači ani nemluvě.
Přes prodlužku s vypínačem to normálně funguje, že by to nefungovalo není pravda.
Mám TV LG starou 2 roky. Vypínám a zapínám vypínačem na prodlužce. Pře opětovném zapnutí se TV během 2 vteřin spustí tak, jak byla před vypnutím (stejný kanál a hlasitost). DO normálně funguje.
V rodině tento způsob použivají i jiní na jiných TV a neslyšel jsem, že by s tím měl někdo nějaký problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.