Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastarovat hodinový strojek?

Od: stebka odpovědí: 4 změna:

Kuchyňské hodiny s bateriovým strojkem s řízeným signálem DCF byly funkční cca 8 a půl roku.Po výměně baterie se zastaví vždy na 4:00 hodinách a pokud použiju červené tlačítko, zastaví se v 0:00 hodin. Taktéž ani po 5-30 minutách se nenaváže spojení se signálem a nakonec ani v noci mezi 2-3 hodinou ráno. V blízkosti nejsou žádné elektrospotřebiče, hodiny jsem přemístila i jinam a nic.Opakovaně se zastavují v uvedených časech. Co s tím, poradíte? Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer
hodnocení

1x

Zkus je dát ven - na balkon apod... mám asi sedmery a zatím šlapaj. Občas některé mají trable s příjmem, ale nakonec se zasynchronizují. Co mám zkušenosti cca do 30minut. Když ne - opět vyjmout baterii a znovu je nechat pokusit aby se synchronizovaly. Pozor na nastavení. Každé se nastavují jinak. Některé musíš po výměně baterie nastavit na 12 00 ručně, pak se samy za chvíli spustí a skáčou každé 2 vteřiny po 2, některé ne. Nejnovější co mám cca 3roky. už po výměně

baterie si samy udělají postup a cca do 10 minut- pokud je dobrý signál se zasynchronizují.

Pokud již ti blbnou asi bych si obstaral nové (opět DCF).

hodnocení

1x

Co je to "v blízkosti nejsou žádné elektrospotřebiče"? Jako ve vašem bytě / domě? To nic neznamená - rušení nebo zastínění signálu může být v sousedním bytě / domě, nebo na vedlejším pozemku

Zkuste hodiny odnést třeba do práce nebo na místo, kde víte, že opravdu signál DCF je přítomen.

hodnocení

0x
byly funkční cca 8 a půl roku... Něco s elektronikou, mají na to nárok...kupte nové s DCF a poběží zase pár let. Nic není navždy...a osm a půl, to je hooodně dlouho po záruce...

riva
hodnocení

0x

2x ročně při změně času letní/zimní se mi hodiny nepřestaví. Všechny po baráku posbírám a odnesu na zahradu. Tam z nich vyndám na chvíli baterii a dám zpět. Hodiny najedou na 12:00 a chvilku čekají na signál. Za půl hodiny je nesu nastavené zpět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]