Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu je na projektoru telefon?

Od: smode2 odpovědí: 7 změna:

Pěkný den všem :)

K čemu se užíval telefon na starém projektoru Meopton UM 70/35?

Foto např. zde: cs.wikipedia.org/...

Díky :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ten telefon nemá vůbec žádnou souvislost s promítačkou. Přesně na takovýchto strojích jsem v minulosti promítal, měli jsme to v letním kině. Telefony byly na zdi, jeden domácí, ten sloužil ke komunikaci s uvaděči a pokladnou, druhý normální, pro spojení s ,,vnějším světem´´

Na té fotce ve Wiki si zřejmě promítači ten domácí instalovali na stojan mašiny, což mě přijde trochu nepraktické, ale každého věc. Krom toho - dnes už tyhle mašiny potkáte tak v muzeu *smich*

smode2
hodnocení

Takže zlaté české ručičky:) Pane Promone, dovolím si ještě jednu upřesňující, mírně ot: Promítal jste někdy 70mm? Pokud ano, jak často?

Samozřejmě že promítal. Ale ono v tom formátu moc titulů nechodilo. Ale živě si vzpomínám na Kleopatru, Čarodějky z Eastwicku a pod. Ona ta 70 mm kopie měla 6-kanálový zvuk, který tehdy vůbec nebyl standardem. Ty mašiny jsem zažil v kroměřížském letním kině, tam to opravdu byl zážitek. Ale je pravdou, že na konci osmdesátek už tato technologie byla na ústupu. Poměrně paradoxní bylo i to, že jsem pak narukoval na vojnu, kde jsme promítali Meopton 2 s uhlíkovým světelným zdrojem, a usměrňovači Křižík, ruční prolínání - no prostě retro jaxviňa *smich*

smode2
hodnocení

Moc díky za informace*palec*

hujer
hodnocení

2x

No asi k telefonování! Taky jsme měli, třeba na spojení se šéfem, nebo s pokladnou apod.

smode2
02.06.24 18:39
hodnocení

*smich*

km

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]