Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
omlouvám se za laický dotaz,zajímalo by mne toto,pokud spojím dvě trakční baterie paralelně,dostanu stejné napětí a dvojnásobnou kapacitu.Pokud bych tyhle baterie zapojil do serie,dostanu dvojnásobné napětí,ale jak je to s využitím kapacity aku?Je poloviční,nebo stejná jako v paralelním zapojení?Díky.
Takže jestli to dobře chápu,tak co se týká využití energie taj je cca stejná v obou variantách zapojení?Baterie jsou obě stejné co se týče kapacity,jenom se liší stářím.Doposud jsem je provozoval u solárů v zapojení 12V a zvažuji přepojení na 24V,tak mne zajímá jestli se něco nezmění mimo nižšího proudu a vyššího napětí.Děkuji.
Ano, jak píše pan Tomkk. Proto se u akumulátorů občas používá i jednoznačné určení kapacity ve Wh, resp. v kWh. Víte pak přesně kolik toho z akumulátoru dostanete bez ohledu na napětí či proud.
To je přece ohmuv zákon, zakladni škola
Různě opotřebované baterky bych vážně nespojoval. Záleží k čemu to chce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.