Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kopla mne mokrá zásuvka

Od: kesaa® odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, mam dotaz. Fakt nevim jake jsem měla zatmění, pořád prší a ja uz nutně potřebovala prorezat debilni habr od sousedů. Takže prodluzka, zapojila jsem el.pilu na tvarování keřů, ta ma jen kratky kabel, vypadl z prodluzky, tak jsem ho zastrcila zpatky, a pocitila jen polechtani u prstu. Musim rict, ze z habru kapala voda jak jsem ho rezala a ja sucha taky nebyla. Prostě debil. Leva ruka mne brnela cela, ale ja to prisoudila vibracim z pily. Dnes rano je ještě ruka takova jakoby citliva. Je to běžné? Normálně plašán nejsem, ale ted si říkám, zda je normal ze to citim ještě dnes. Je fakt, ze jsem si celkově na zahradě makla, tak to bude celkově namoženost. Jako malou mne kopla zasuvka do kterw byla zapojena el.kytara, pamatuji si jak jsem se cela trepala. Ale teď mne trochu vydesila kombinace vody.dekuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zzz
hodnocení

11x

Je to běžné, s rukou si trošku zacvič.

A příště si kup proudový chránič do zásuvky hornbach.cz/...

hodnocení

4x

Víte, co je to " darvinova cena" ? ;)

Že Vás to "polechtalo na prstu"je celkem logické, mohla jste dopadnout výrazně hůř *zed*. Že Vás ruka brní ještě dneska bude mít ale příčinu jinou. Kdyby Vás to praštilo až tak moc, už byste se tu asi neptala.

hodnocení

2x

To je signal osudu, nechat si zrevidovat a opravit instalaciu a doplnit prudove chranice na vonkajsie zasuvky (minimalne, najlepsie na cely objekt).

kenav

To je dobře že tě to jen polechtalo aspoň si budeš pamatovat že ve vlhku se s elektrikou nepracuje

hodnocení

2x
Oni výrobci v návodech spotřebičů nepíšou v návodech pro srandu Králíků: používejte v bezpečném prostředí, v suchém prostředí, pouze v interiéru.

hodnocení

2x
Větší "tanec" je používání prodluzky využívaný často k motorový pile, maflu, nebo přímočarce, tam každou chvíli dokáže překvapit další zatím nezaizolovany okousaný místo:)

opc
hodnocení

1x

Příliš se tomu nedivím, že žena dokáže něco tak hloupého udělat ale to se bohužel stává i některým hlapům, že udělají nějakou hloupost když nad něčím nepřemýšlí. Buď ráda, že jsi při tom dopadla tak, že tu nyní o tom dokážeš psát. Snad to bylo pro tebe dostatečné ponaučení, že voda nebo jen vlhko a elektřina nepatří dohromady a to ještě když s něčím elektrickým v takovém prostředi pracuje člověk.

hodnocení

0x

Vy nejste plašan, vy jste sebevrah!

hodnocení

0x

To se může stát. Byla to ale tak krátká doba a tak malý proud, že je naprosto vyloučené, abyste z toho měla nějaké zdravotní potíže. Pocit brnění máte z neobvyklého namáhání ruky a z pily. To je při používání vibrujícího nářadí časté. Jestli nechcete být za plašana, tak nečtěte brakovou literaturu. Poplašné zprávy o elektřině často píší i takoví, kteří nikdy žádnou ránu nedostali.

kare
hodnocení

0x
Jako orgasmus, až to opravdu přijde tak to poznáte...
halamus

Mohl to být jen malý svodový proud daný tím, že se prst nedotknul živé části, ale jen vlhkého/mokrého povrchu.

vernon
hodnocení

0x
Nekopla tě. To bys zjistila okamžitě a RYCHLE...
Dělat v mokru s elektrickým nářadím do sítě? To jako vážně?

jano123
hodnocení

0x

Už Vám poradili asi všetko, život máme iba jeden, "rekonštrukcia" zdravia je ešte možná.

Dobré je mať v poriadku predlžovák + spotrebič, pozor na kábel hlavne pri kosačkách...

Ak budete s prácou "nedočkavá", nasaďte si aspoň gumenné rukavice a gumenné čižmy,

elektrikár by si dal pivo a počkal, alebo aspoň "dieelektrické" rukavice...*zdravi*

halamus

Elektrikář by měl v domě proudový chránič.

To, co jste psal, tomu se říká doplňková izolace a svůj význam má.

Elektrikářem jsem byl ("vyhlášku" mám propadlou a pracuji v jiném oboru), ale tenkrát se školilo, že napřed zapojit spotřebič do prodlužky a pak prodlužku do zásuvky. Ve skutečnosti to všichni dělali podle toho, jak co bylo blíže po ruce a ani to nebylo mezi testovými otázkami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]