Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věčná baterie AAA (?)

Od: redroker® odpovědí: 10 změna:

Zdravím! Setkal se někdo z Vás s úkazem věčné baterie? Konkrétně tužkové,obyčejné AAA, čínské výroby? V roce 2016 jsem zakoupil BD přehrávač a k ovladači přiložena AAA baterie (viz. soubory). Na baterii je vyražena expirace 2018. Přehrávač používám 1-2 týdně a baterie má stále plnou kapacitu (90%). I když se zařízení nepoužívá, tak baterie přece degraduje, ale tady tomu tak není. Ani elektrolit nevytekl. Je nějaké rozumné vysvětlení? Díky!

Věčná baterie AAA (?)
Věčná baterie AAA (?) #2
Věčná baterie AAA (?) #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

8x
Úplně normální. Alkalické články dnes vydrží i patnáct let. Já měl v kalkulačce Casio originální baterie skoro třicet let...

kmet
hodnocení

5x

K měření kapacity na obrázku nedochází. Uvnitř baterie probíhají při vybíjení chemické reakce, jednoduše nějaké materiály se spotřebovávají a když už jsou spotřebované, elektrické napětí mezi póly zmizí a elektrický proud neproudí, baterie je vybitá. Není jednoduché zjistit, kolik ještě v baterii zbývá. Dalková ovládání můžou mít velmi malou spotřebu elektrické energie, tedy pokud se obal baterie neporuší a nevyteče, chemie v baterce čeká, nemá důvod aby se řídila expirací. Nejsou vybité, ani nekonečné.

sss
hodnocení

4x

On ten DO nema trvaly odber, v podstate se ten chip sepne jen pri stisku tlacitka, takze pokud delas kratke stisky jen parkrat do tydne, tak ti vydrzi klidne do 2026 nebo i dele... Tam uz je to o chemii/kvalite provedeni jak vysilaca, tak i prijimaca (jak je citlivy)...

a alkalicke by nemely vytekat, jako zinkove, spise vyjimecne

hodnocení

1x

Kvalitní výrobek. Mimochodem už několikrát jsem se setkal s tím, že jsem měl v DO baterii/baterie několik let a stále DO fungovalo a baterie netekly.

hodnocení

1x
Není to nic zvláštního, že zatím drží napětí, pokud má zařízení minimální odběr. Máme doma košik, kam třídím do dvou pytlíků baterie na kategorii úplně dobré a dobré (nejen podle napětí, ale i podle zkratového proudu) a jsou tam i podobně staré kousky. Používáme je hlavně kolem Vánoc do různých světýlek a sněžítek a po sezóně vytahuji, aby se nevysolily v uvnitř. Moje zkušenost je, že alkalická baterie vydrží dlouhé roky, pouze u některých ošizených kousků dřív elektrolyt prožere plechové pouzdro, ale většinou až u více vybité baterie.

31.05.24 23:57
hodnocení

0x

zpm

smode2
hodnocení

0x
Přidávám poznatek s běžnými alkalickými AA: 2ks v bezdrátové klávesnici s touchpadem 7 let, s vypínáním jsem ji používal 6-12h denně. Teď jsem tam dal varty a vydržely jen cca 1,5 roku - varty nebrat - jak vidno nejen autobaterie stojí za píp. Jinak mám v zásobě alkalické Sencor a udávají jen skladovatelnost 10 let. Pokud budete chtít "co nejvěčnější", lze za vyšší peníz sehnat i AA+AAA lithiové, které vydrží bez problému i desítky let. Otázkou je, k čemu. Možná do nějaké KPZ.
halamus

Špatnou zkuštenost s bateriemi Varta potvrzuji. Přidal bych ještě Duracell.

hodnocení

Tato baterie ale není určitě alkalická.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]