Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobilní data bez dat?

Od: bery® odpovědí: 2 změna:
Nedokážu si vysvetlit zajímavou věc:) Cca před rokem jsem koupil gps hodinky za par korun, jedny pro malý dítě, druhý že zkusím dát psovi na obojek po dobu dovolený (už neslyší a občas se toulá, tak aby šel najít pomocí apky na mapě, ale nakonec nedošlo k pridělání na obojek). Do hodinek simky Sazkamobil z první trafiky s datama na měsíc. Dítě už má od ty doby simku od Kaktusu a data z těch dvou Sazkamobil karet děti vypatlaly v tabletech. Teď zase nastala situace, že by bylo dobrý na pár dní psa opravdu mít moznost vystopovat- ze zvědavosti jsem vytáhl "jeho" hodinky s tou skoro rok starou sazkamobili kartou (kredit na ní jednotky korun) a koukám, že sledování jejich pohybu a snad i všechny funkce normálně fungují -jak je to možný, že ty, byť minimální, data prolezou i "bez dat"? Ono sice jde jen o nějaký kilobajty denně (dítětem používané hodinky nespotřebují skoro nic), ale i tak mě to překvapilo.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

Jinak ještě mě jako možný vysvětlení napadlo, že vlastně nevím, jak funguje, co se přenosu dat týká, například systém ecall v nových autech - tam přeci je taky potřeba v případě nehody přenést nějaký data a přitom (předpokládám) v těch autech není simka s doživotním datovým tarifem -tak že by to fungovalo v těch hodinkách podobně?

ppp
hodnocení

0x

Co prosím? Buď je Simka elektronická nebo je tam vestavěná od výrobce. Výrobce jí zapne vždycky když mu zaplatíš nebo třeba první rok je předplaceno (Tohle fungovalo už před 15 lety v různých zařízeních). To jsou speciální simky funkční po celým světě za cca 1$ paušál (nikdy neexpiruje nebo až za hodne dlouho). Dnes se spis používají IoT.

Doporučuji si přečíst návod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]