Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hladina vody pračka candy cst362l-s

Od: patlal odpovědí: 12 změna:
Zdravim,
zakoupil jsem novy tlakovy spínač v domnění, že tím vyřeším u candy cst362l-s nizkou hladinu vody. Nicmene funguje stejne jako originalni dil a pracka napousti jen asi 23s a hladina sotva 1cm. Vetsi mnozstvi pradla(ne narvany buben) se po doprani vubec nenamoci. Historii pracky neznam. Predpokladam, ze sroub u spinace je v tomto pripade nastaven z vyroby a neregulovatelny, protoze jeho povolenim bud stale jede odtokove cerpadlo nebo po utazeni nacerpa vetsi mnozstvi vody, ktere ale obratem vypusti a skonci proces v nejake chybe blikanim kontrolek. Hmotnost obsahu v bubnu zde nehraje roli. Pracka cista vcetne topneho telesa, teplotni cidlo funguje, hadicky průchozí. Muze byt problem v nejake jine soucatce?
Dekuji

Hladina vody pračka candy cst362l-s

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jde o hladinový spínač, který má tu funkci, že po napuštění potřebného množství vody, uzavírá přívod vody se sítě, pomocí elektromagnetického ventilu v přívodu vody a dává informaci programu, k dalšímu jeho pokračování. Toť jeho funkce. Na funkci čerpadla pro vypouštění vody by mohl mít pouze vliv na jeho vypnutí po vyčerpání vody (ale většinou ne), ale na napouštění vody by neměl mít žádný vliv. Toto je spínáno a i většinou vypínáno, pouze programem. Pokud nedojde k napuštění dostatečného množství vody (uvádíte 23 sec.) tak by mohlo jít spíše o problém s průtokem vody do pračky, nebo přes ventily. Jsou tam totiž osazena v přívodu sítka a ta bývají zanešena. V tom případě by ale naměl program pokračovat, neboť jeho pokračování je právě podmíněno tou výškou hladiny ve vaně, kterou snímá ten hladinový spínač. Pokud nedojde k napuštění dostaečného množství vody do vany, neměl by program pokračovat a měla by "vyskočit" chyba. Dále je důležité, aby byla vypouštěcí hadice za pračkou směrována nahoru, nad úrověň vany pračky. Pokud není, tak může vytékat voda i bez zapnutého čerpadla a vana se není rovněž schopna dostatečně naplnit. A opět by neměl program pokračovat, vzhledem k výše uvedenému. O těchto možnostech je možné, z uvedené otázky , uvažovat. "Štelovat" šroubky u hladinového spínače není vhodné, jsou nastaveny přesně z výroby a po rozeštělování jej pak už těžko nastavíte na požadované hodnoty.

patlal
hodnocení

Dekuji za odpoved. Dle me dostupnych informaci jde o tlakovy snimac rizeny elektronikou na zakladni desce. Pri zaskrceni privodni hadicky,kdy do snimace nejde tlak, pracka napousti stale, po uvolneni, kdy se snimac rekneme natlakuje, pracka prestane napoustet. Tedy zafunguje elektromagnet. Sitka byly vycisteny. Pri testovani byl odtok v umyvadle nad urovni cele pracky.

Ano, jde v podstatě o velmi jemný tlakový spínač, ovšem funkce je taková, že pokud se zvedá hladina ve vaně pračky, tak se zvedá i v té hadičce k tomu spínači ("spojité nádoby"). Ne tedy že dochází k nějakému "zaškrcení" hadičky, nebo je hadička zaškrcena. Stoupající sloupec vody v té hadičce ale v ní zvyšuje tlak do spínače a ten, pokud tento tlak dostoupí určité úrovně (různá pro praní, nebo máchání - rozdílné množství vody, máchání podstatně víc), svým kontaktem dá impulz elektronice, která pak zavře přívod vody (ventil) do vany a dá signál k dalšímu pokračování programu pračky. Tento hladinový spínač není tedy řízen elektronikou, ale opačně, on jí dává impluz pro další funkci.

Pokud by docházelo k sepnutí čerpadla pro vypouštění, aniž dojde k dostatečnému napuštění vany a proběhnutí pracího režimu, mohlo by jít případně i o poruchu programu. Někdy pomůže jenom správný reset předchozího programu dle manuálu.

Vyzkoušejte nastavit, po resetu programu pračky (u některých je nutno nastavit na určitý bod na voliči a chvíli počkat), program běžného praní, bez vložení prádla a sledujte jak bude probíhat program. Totéž zkuste pouze při nastavení programu pouze na máchání a ždímání, opět bez prádla. Pak jednoduše popiště jak programy probíhaly a jak byla voda napouštěna a vypouštěna.

patlal
hodnocení

Diky za vysvetleni,ke zminenemu zaskrceni, abychom si rozumeli, dochazi z me strany pri testovani, pak pracka napoustela cca 45s a zhruba 1/3 bubnu a napaoustela by dal, jen jsem tu tu hadicku povolil, aby do ni sel tlak.
Proces vypousteni neni standardnim projevem pracky, ale dusledek utazeni sroubu spinace treba jen o 1/4 otacky. Pak sice pracka napusti dostatecne(pro me) mnozstvi vody, ale v zapeti tu vodu vypusti a pak skonci nejakem error stavu. Abych byl uplne presny, pak bezne pracka pere a chova se dle meho spravne, ale nema dostatecne mnozstvi vody, aby vubec neco vyprala. Ostatni chovani je dusledkem zasahu pri testovani. Avsak nastavenim sroubu nebo prave vymenou spinace jse, zpet na beznem chovani s nizkou hladinou vody.
Reset programu s tim nema jiste, co docineni. Bylo testovano tolikrat,z e...
Co se týče toho přiškrcení tak teď už rozumím a je to logické a OK.Ale pokud pračka napustí vodu, ale ihned spustí čerpadlo pro vypouštění, tak to je špatně. Tohle mi dělala jedna pračka taky, než jsem přišel na to, že to způsobuje neprovedení resetu, předtím nastaveného programu. A opravdu se mi zdá, že by na to neměl mít ten snímač hladiny žádný vliv.
ruzickaj

Na fotoce je stejný spínač co mám na jiném typu Pračky Candy. Tenhle spínač se nedá seřídit. je řízen čipem, který vyhodnocuje stlačení pružiny. Jak se jednotlivé závity pružiny k sobě přibližují, tím vytváří na cívce rozdílná napětí, která čip vyhodnocuje. Otáčením šroubu pouze vyvoláte zmatek a ten čip to špatně vyhodnotí. ( problém - vypouští pak ihned napouští a zase vypustí ) Řešení problému s výškou hladiny vidím tak, že je potřeba zvíšit objem vzducu v té hadičce jejím prodloužením. Jak dlouhý kus hadičky bude třeba to přesně nevým. Ke stlačení většího oběmu vzduchu v hadičce na pracovní tlak bude potřeba delší doba, což by mělo prodloužit napouštění vody. ( Fyzika ... ) Je to pouze můj momentální nápad, jelikož zrovna řeším ten stejný problém a při čtení této diskuze mě to napadlo. Koupím kus stejné hadičky a spojku a jdu zkoušet. Určičitě se to dá spočítat ale jsem línej.

ruzickaj

Omlouvám se všem, tak jsem po mnoha pokusech dospěl ke stejnému závěru. Je to marný ! Poslední zoufalý pokus, vložena petka od koly (objem 2 l ) se stejným výsledkem*zed*. Nakonec jsem udělal tlačítko z boku pračky. Takový bypas napouštěcího ventilu. Podržím tlačítko, dopustím vodu, ( Systém Pat a Mat.)*placni*.

Poznámka na konec : Zvětšení objemu hadičky nic neřeší. Čidlo pouze detekuje s vodou a bez vody, to ve spolupráci se snímačem u dna bubnu. Vše ostatní vyhodnotí počítač pračky. Smart pračka komunikuje také přes mobil, tam najdete jako bonus pár prográmků navíc. Např. praní dek. To sice dopouští více vody, ale jen do doby než se deka nacucá vodou a pak končí. Stejně se vám to plácá ve trošce vody. Čím více AAAAA++ tím větší šmejd*ua*! Možná nějaký hekr by dokázal přeprogramovat ten počítač pračky.*klik*

patlal
hodnocení

Prave to vypousteni ihned po napusteni se deje jen po mem zasahu do spinace, tim utazenim sroubu. Pokud to vratim do puvodni polohy nebo uziji te spinac novy, pak se pracka chova"normalne", ale s tou nizkou hladinou vody

hodnocení

0x
Taky se mi při laborování se zvyšováním hladiny u jiný pračky stávalo, že z napouštění rovnou přešla do zběsilého vypouštění. Moje vysvětlení pro to bylo, že jak v tom spínači je několik stupňů hladiny (máchání má hladinu vyšší) je tam i stupeň nejvyšší, pojistný a jeho sepnutí pračka bere jako chybu, příliš vysokou hladinu, a jako ochranu před vytopením hned vypouští a padá do chyby.
Jinak pro vyčištění starší pračky s neznámou historií jsem dal program na 90°C a prášek do myčky, hadicku odpojil, nechal napouštět skoro do
půlky bubnu a pak vypnul přívod vody a nechal chvíli přát. Pak jsem ucpal výpustní hadici a dal odstřeďování. Pračka chvíli "vypouští" a pak začne odstřeďovat nevědomky i s tou nevypustenou vodou - hukot jak startující stíhačka a příkon motoru kolem kilowattu, ale vytečou pak všechny usazeniny z vany :)

patlal
hodnocení

0x

skončila na sběráku...

patlal
hodnocení

0x

ani prodloužení hadičky nijak nepomohlo, s tím jsem taky laboroval...

hodnocení

0x

Proč si nekoupíte novou pračku? To by se vám i vyplatilo vzhledem k času a nervům, co vkládáte na tohle bádání.

My máme nejlevnější vrchem plněnou Whirlpool TDLR 5030L za 6000 Kč. Ta před tím nám vydržela více než 10 let. Předpokládám, že i tahle vydrží hodně dlouho. Nemá se na ní v podstatě co rozbít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]