Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kabel mezi rozvaděčem a podružným rozvaděčem

Od: romanos odpovědí: 12 změna:

dobrý den. mám za hlavním jističem v rozvaděči svorkovnice L1 , L2 , L3 . z nich jsou přívody k jističům pro přízemí. plánuji dát do poschodí podružný rozvaděč 1f , zás. + sv. jaký mohu použít přívodní kabel od svorkovnice L1 za hlavním jističem k podruž. rozv. v patře? stačí 3x 2,5?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
To uz tam rovnou do patra natahnete CYKY 5x4 a mate navzdy pokoj.

hodnocení

2x
Levnější bude ty 2(3) obvody napájet z hlavního rozvaděče.
Pokud trváte na podružném rozvaděči tak průřez stejný jakým je napájen hlavní rozvaděč + vodič hlavního ochranného pospojení.

hodnocení

1x
Pokud je hlavní jistič 25A, pak 3x4mm2; jinak v rozvaděči nový jistič 16A, napojen z L1 a z výstupu kabel 3x2,5 do podružného rozvaděče... A nahoře pro světelný okruh jistič 10A..

kenav
hodnocení

0x

Co takhle sdělit hodnoty jisticů.

111®
hodnocení

0x
3x2,5mm2 je jen na zasuvky po bytě na privod je zo málo +světla takže min 3x4 lepe 3x6mm2 a je treba vědět jake sootrebice uvazujete pak se dá doporučit.

hodnocení

0x

Tahat to 1f je velka hlupost, urcite plnym poctom vodicov pre 3f a predradit tomu vypinac, aby ste vedeli to cele poschodie vypnut pre udrzbu a opravy. Na poschodi potom samostatnu rozvodnicu s isticmi a chranicmi.

zam
hodnocení

0x

Každý na to bude mít jiný názor,pokud tam budou jen světla a zásuvky na televizor a třeba počítač,tak ten 3x2,5 bohatě stačí.

Pokud je ta svorkovnice L1 napojena a jištěna pouze hlavním jističem u elektroměru s hodnotou 25A, tak je nutno minimálně 3 x 4 mm2. Jištění kabelu CYKY 3 x 2,5 mm2 je max. 16A.

hodnocení

0x

plánuji dát do poschodí ****já mám v poschodí jen tři světla a asi 4 zásuvky, pro nabíječky a jednu televizi. Tam mi stačí 3x 2,5.

Milane ano, ale jistič, na který je tento vývod připojen, by měl být s hodnotou max. 16A.

Ale o tom nikdo nepochybuje. Sice nevím, co ho vede k podružnému rozvaděči, když to může třeba udělat jinak, levněji.

Ale neznám místní podmínky..

hodnocení

0x

Pokud je hlavní jsistič s hodnotou 25A, tak ne. Minimálně CYKY 3 x 4 mm2. Pokud 16A, tak ano.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]