Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdil mezi Aku

Od: nekutil odpovědí: 9 změna:
Dobry den, prosim jaky je rozdil mezi Aku sroubovakem a Aku vrtackou? Jsem zmaten. Potrebuji "neco" ze to vytahnu jednou za kvartal na smontovani skrinek apod.. Pripadne doporuceni. Dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
No, on je akušroubovák a akušroubovák. Někdo má nazvané šroubovák i to, co má 13mm sklíčidlo a dá se s tím velmi obstojně vrtat i vykružovat. Jiný akušroubovák má akorát šestihran na bity a je to rádo, že to utáhne šroubek na 5 Nm.
Takže vybírat spíše dle parametrů, než dle názvu.
Na takové to běžné domácí použití, tedy šroubování a občas vyvrtání menšího otvoru do dřeva či kovu jsem si docela oblíbil 12V "Aku vrtací šroubovák"od Parkside. Stál pár stokorun, je příjemně malý a lehký a na tohle použití naprosto dostačující.
Konkrétně mám tento, ale spíše bych doporučil Performance řadu.
lidl.cz/...
doplněno 30.05.24 10:25: Tady příklad, čemu Hilti říká "šroubovák":-D
hilti.cz/...

K Hilti. Pokud budete osazovat dveře, okna a vrata (například panty či kotvit), pak ideální na pořádné vruty (turbo šrouby).

Narex mohu doporučit.

@regine to já vím :) Hilti mám v práci, Parkside doma :-D

hodnocení

0x
Ono je to spíš i názvosloví...
Ale pod názvem akušroubovák jako takový se obvykle skrývá pomalootáčkový stroj (240-360 ot/min) bez sklíčidla s úchytem na bity, případně se čtyřhranem.

Aku vrtačka je vrtačka, vysoké otáčky, mívá uchycení vrtáků SDS, příklep, vyšší výkon a větší rozměr i váha.

Aku šroubovák bývá menší (dostane se do malých prostor), nižší otáčky (jde o šroubovák). Vrtání je takové nouzové, zpravidla jen do měkkých materiálů (dřevo, plast, pórobeton). Vybrat jen s pořádným sklíčidlem, ne jen 6-hranné zastrčení bitů, pak zpravidla hodně háže.

tj
hodnocení

0x
Mám dvě Aku vrtačky. Jednu kvalitní od Makity a jednu plastovku od Pattfield. Hádejte kterou používám nejvíc. Ano, B je správně. Makita je kvalitní s kovovými převody, ale to logicky znamená, že i víc váží. U Pattfieldu jsem rád, že neproskočí zuby, když něco vrtám *smich*, ale je lehká, má hodně podobnou sílu a moc dobře se s ní díky tomu pracuje. Počítejte, že vám ale vydrží tak ty dva roky aktivnějšího používání a pak se rozlučte s uhlíky a se spínačem. :) Ale koupím si jí zase. Měl jsem v ruce i Parkside, ale ten byl slabší.
Označením Akušroubovák a Akuvrtačka se moc neřiďte. Ono to bývá jedno a totéž. Kupte si hlavně něco s klasickým sklíčidlem, abyste mohl i vrtat a koukejte na sílu motoru. Prodavač vám jistě poradí konkrétní produkt.
Zdravím
doplněno 30.05.24 12:04: hornbach.cz/...
To je ona. Celoplastovka. *smich*

hodnocení

0x
Ano, vybírej dvourychlostní, střední velikosti. Pokud jsi aspoň trošku kutil, možná budeš překvapený jak často ji vytáhneš. Na značce až tak nezáleží, podle tvých finančních možností. Snad ti postačí i jen jedna baterka, sice je to trošku omezení při práci, zato hodně srazí cenu.

Na značce v podstatě záleží. Pokud v budoucnu bude používat další nářadí, zpravidla bude chtít využít jeden typ akumulátorů i s nabíječkou. Což tvořívá 50% ceny vůči neakumulátorovému nářadí. A akumulátory výrobců NEBÝVAJÍ ZAMĚNITELNÉ. Tím chci vyjádřit, že je výhodné si vybrat výrobce s největší nabídkou nářadí (zahradní, dílenské, kuchyňské ...) a tím eliminovat případně náklady.

vernon
hodnocení

0x
A to si představ, že existuje i akuutahovák. Mám ho v dílně. Vypadá jak robustnější akušroubovák...:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]