Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ruční vysavač na pavučiny

Od: lux odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, je podle vás malý ruční vysavač dobrý na vysávání pavučin?
Pavouků se prostě nemůžu a nemůžu zbavit a fakt už mě štve, jak celý den všechno zlikviduji, a třetí den jsou zpátky. Mám na mysli takové ty tenoučké. A tahat všude ten klasický vysavač + souboj s kabelem je opravdu poděs.
Přemýšlím, že si pořídím i tyčový vysavač na nabíjení, takže bych měla oba dva.
Ale nejdřív chci vaše zkušenosti s tímto. Jakou značku třeba máte, na co si dát pozor.
Děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, mně (a nejen mně, ale např. i uklizečkám) se celoživotně osvědčuje jako nejlepší řešení, jak odstranit pavučiny hustý smeták s dlouhou násadou, kterou dosáhnu až do koutů u stropu mistnosti. Je to vyzkoušené praxí, je to rychlé řešení, smeták je bezporuchový, nepotřebuje elektřinu a ani údržba není náročná (stačí vyklepat z okna). Asi se Vám taková odpověď libit nebude, ale vyzkoušejte si to (kdo to jednou zkusí, nechce už jinak ). Zdravím!

lux
hodnocení

Však ani obyčejný smeták nezavrhuji, ale vadí mi prach, co z pavučin po setření jde

@ben - Smeták má problém s obsahem pavučin. Často se rozetře a rozmázne obsah (hmyz, prach ..) a zůstává špinavé šmouha na omítce. Vysavač jen vcucne - odsaje.

ben®
regine - celé generace (převážně žen) používaly k odstranění pavučin bez problémů onen smeták, protože jednak žádný vysavač, kterým by šlo odsávát ve výšce neexistoval a hlavně věděly, že se smeták nemusí malby vůbec dotýkat. Zkrátka to uměly (naučily se to tak, aby malba neutrpěla).
lux
hodnocení

A právě o ten prach z pavučin mi jde.
ben®
lux - to nesmíte uklízet pavučiny jen jednou ročně, když už jsou zaprášené. To chce včas a pravidelně.
lux
hodnocení

Však píšu, že uklízím každý 3 dny. Spíše jednou za týden.
ben®
lux - OK. Někdo raději vyklepe smeták a jiný raději čistí vysavač.

Souhlasím s Benem. Další vysavač jsou nejen vynaložené peníze, ale také zabrané místo někde v komoře. A jestliže jsou za tři dny pavučiny zaprášené tak moc, že se z nich sype prach (moc tomu nevěřím), tak je zřejmě v bytě zaprášené úplně všecho a úklid toho prachu normálním vysavačem a prachovkou je stejně nutný.

hodnocení

0x

Vysavač akumulátorový

Gorenje SVC 52FMWT (náš) nebo podobný, jen se vymění koncový nástavce z podlahového na štětinový nebo trubkový.

doplněno 29.05.24 08:31:

A na co si dát pozor?

- Na levné vysavače s malým tahem, elektrický výkon neznamená sací výkon = tah vzduchu,

- jak se vysypává odpad,

- pokud motorek není v ruce ale u země, nedostane se to úzkých štěrbin (mezi skříňemi ...),

- dostupnost servisu záručního i pozáručního (značkoví výrobci mají zpravidla dobré on-line poradenství), dostupnost náhradních dílů (prasklé tyčky, nové rotační kartáče ..),

- ... *zmateny*

lux
hodnocení

Děkuji. Kolik vás stál?
Jak dlouho trvá nabíjení?
Jak dlouho už jej máte?

1) na www.mall.cz za 3000 Kč (patří mezi dražší), ale nejlépe vyhovoval mým požadavkům

2) může být trvale zavěšen na nabíječce, zcela vybitý se nabíjí asi 3 hodiny, většinou nabíjím ne zcela vybitý asi 1,5 hodiny, součástí je indikátor stavu nabití (několik LED diod)

3) mám asi 3,5 roku, hlavní užítí: na drobky po 5 vnoučatech na zemi a na stole, úklid jejich smetí z botů v předsíni, pavučiny, pro celkový úklid domu velký bezsáčkový vysavač DYSON na 230V (přívodní kábel)

Zde je popis a ke stažení návod + lze s nimi se domluvit - případné dotazy (vpravo dolu ikona pro písemný chat/pokecání).

Dívám se, že za 3,5 roku dost podražil. Ceny na Heureka.

hodnocení

0x

Zdravím,

Kdysi jsem řešil stejný problém a vyzkoušel jsem několik vysavačů a nakonec jsem jsem koupil tyčový vysavač Hoover (ten můj už se nevyrábí tak nemůžu dát odkaz) ale má dvě vyměnitelné baterky ,dojde baterka ,vyměním a jedu dál,pokud chci vysávat pavučiny a pod.tak zapnu turbo režim a není nic co bych nevysál,takže si jen musíte ujasnit kolik jste ochotná investovat,protože levné šunty se nevyplatí kupovat ,jsou jen pro zlost,nejblíž se tomu mojemu podobá tento alza.cz/... .

lux
hodnocení

Děkuji za tip

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]