Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rychle přepínat mezi SIM kartami?

Od: milanp® odpovědí: 7 změna:

Do mobilního telefonu jsem si pořídil druhou SIMku. Čili mám dvě SIM karty, každá reprezentuje jiné tel. číslo. Jak rychle mezi nima přepnout?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Pokud dáte obě aktivní, tak se vás vždy při vytáčení čísla mobil zeptá, kteou SIM chcete použít.

hodnocení

3x

Zkuste se podívat do Návodu k vašemu MT. Nenapsal jste ani typ tlf.

Jinak v Nastavení lze nastavit příjem z obou karet (pochopitelně ne současně) a i primárně používanou kartu SIM. Zda existuje nějaká rychlá zkratka byste měl najít právě v tom návodu.

hodnocení

mobil: Realme C11

hodnocení

2x
Co přesně chcete přepínat? Co máte za telefon? Můj mobil si pamatuje, na která čísla volám a píšu ze které SIMky a to drží jako výchozí. Pokud chci přepnout datové připojení, udělám to jednoduše volbou hned pod ikonkou datového připojení po stažení lišty.
Obě SIM jsou aktivní zároveň, proto nevím, co chcete vlastně přepínat.
Mám Motorolu a nastaveno, že sev vždy zeptá, ze který sim volat/psát. Když odepisuju, neptá se a odpovídá z čísla, na který zpráva přišla. U některých čísel v seznamu mám rovnou uloženo, kterou sum použít -nezkounal jsem, ale asi to jde jen u kontaktů uložených přímo v paměti telefonu. Jeste k tomu příjmu obou zároveň - mám 2 simky už ve třetím telefonu a denně se mi stává, že některý z čísel je krátkodobě nedostupný, i když jsou obě u vodafonu. Takže asi jsou ve skutečnosti aktivní jen nějak střídavě.
Mám během cca 10 let už ve čtvrtém mobilu (Honor, Nubia, 2x Xiaomi) dvě sim (T-Mobile + na firemní SIM postupně všichni tři operátoři) a nikdy se mi nestalo, že bych byl (pokud jsem byl v dosahu signálu) nedostupný. Dokonce můžu jednou SIM volat a na druhé být zároveň na datech.
Asi tedy nějaký problém v Motorole.

hodnocení

2x
Otevřete nastavení: Sítě - SIM karty a nastavte obě stejně tj. obě budete využívat na volání a SMS. Je tam ještě nastavení pro data.
Při volání budete mít na výběr kterou SIM kartu chcete použít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]