Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telefon pro přítele- výběr

Od: katarina odpovědí: 23 změna:
Dobrý den moc se v tom nevyznám tak jsem se přišla poradit sem. Přítel bude mít brzo narozeniny a já bych mu chtěla koupit telefon jelikož ten jeho už pozvolna dosluhuje.
Přítel nehraje hry, ale potrpí si na plynulost systému a aby dlouho nečekal a hodně fotí.
Focení využívá jak v práci když fotí nějaké technické věci atd jako technik. Tak fotí i ve volným čase momentky, výlety takové běžné focení.
Vím, že pokukoval po Xiaomi 13t a asi Nord 3.
Který z těchto telefonů je lepší i z hlediska aby mu vydržel zase tak ty 4 roky? Nebo zda byste doporučili něco jiného. Dekuji

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Kupovat mobil jako dárek je nesmysl.
Telefon si musí uživatel koupit sám podle jeho představ.
Vemte ho do obchodu (eshopu) ať si vybere.
Jen podmínka "Zlato, do 10 000kč"
katarina
hodnocení

Bohužel s ním je to složitější. On dokud ten telefon co teď má neodejde úplně a nebo by třeba přestal fungovat fotoaparát. Tak řekne, že jdou to zbytečný peníze a ať je investujeme do něčeho jiného.
Když to bude dárek tak to neodmítne. Měl to takhle i s chytrými hodinkami a dnes je za ně rád
No tak peníze schovat do doby než mobil odejde.
Ale musím říct, chlap dle mého gusta.

hodnocení

2x

Pokud chce opravdu plynulost systému tak správná odpověď je apple. A to říkám jako relativní nefanoušek applu :)

Jinak z těch co jsi uvedla za mě lepší a parametrově rychlejší je Nord ale rovnou bych vzal tu lepší verzi - OnePlus Nord 3 5G 16GB/256GB

Možná bych být tebou uvažoval i o POCO X6 Pro 5G 8GB/256GB výkonově by měl být nejlepší

katarina
hodnocení

Děkuji za rychlou reakci. Jo Apple je bohužel mimo můj rozpočet. Můžu si dovolit něco právě kolem těch 10 tisíc plus. Včera na mě vyskočila reklama na Poco F6, ale podle recenzí je to spíš telefon na hry takže fotky prý nic extra. Ještě sem koukala na Nothing Phone
Navíc pokud je zvyklý na android, má např koupené i nějaké appky, není přechod na apple úplně to pravé...

Tak je otázka jestli je pro něj důležitější výkon nebo pěkné foto.. :)

Pokud foto tak z těch co máte vybrané vy, určitě xiaomi. jinak na fotky jak píše kolega dole určitě pixel..

libore to je pravda ale to už si musí promyslet uživatel.. Já třeba se změnou problém neměl :) appky jsou další věc ale to už já rozhodovat nemůžu to si každý musí za sebe.

davidj
Iphone mimo rozpočet? Tak mu kupte použity Iphone 11 pro třeba...

hodnocení

2x

Focení momentek, výletů a technických věcí pro běžné sdílení umí dnes mobil za tři tisíce. Za desítku pro kladené požadavky jakýkoli přístroj.

sem
hodnocení

1x
Doporučil bych Nothing phone 1, je to dost zajímavý telefon, mám ho rok a půl a maximální spokojenost, neseknul se mi ani jednou, telefon působí prémiovým designem, má hliníkové rámečky, skleněné záda a úžasný fotoaparát, takže za mně Nothing

hodnocení

0x

dodávám, že lze koupit telefon přes inzerát, třeba jen rozbalenej, s folií a dokladem o koupi-dvouletou zárukou. Cena místo 10 tKČ například 7 tKč

Cena místo 10k třeba 7k a místo telefonu taky může být cihla...

To nemyslíš vážně že ne?

Pro telefon si snad může zajet osobně ne? I kdyby to byla cesta za 400Kč, furt ušetří 2600Kč. Plus samozřejmě cca 2hodiny cesta

A možná bude někdo blízko, projít inzeráty cca20minut prohlížení

Já bych si teda z inzerátu nekoupil :) člověk nikdy neví co stím kdo dělal.

@dexolus

dělal například co?

mate59
hodnocení

0x

Radost mu uděláte tím, po čem pokukoval, Xiaomi 13t neni špatná volba.

halamus
hodnocení

0x

Mám asi rok a půl svým způsobem šunku Xiaomi Redmi Note 11 a jsem spokojený. Možná je to i tím, že ho nemám zaplevelený aplikacemi, stáhnul jsem si jich jen 10. Proto si myslím, že Xiaomi 13t bude dobrá volba.
Známý má Apple, kvalita fotek o třídu vyšší, ale pozná se to třeba při prohlížení na 4K TV o větší úhlopříčce nebo na výřezech.

To byste ale měl porovnat velikost čipu těch telefonů

kdosi

@arne1 IMHO je důležitější výsledek, než nástroje. Bude obdivovat výsledné fotky, nikoli parametry chipů v katalogu, parametry optiky, rozdíly ve firmware a software..

re4zon
hodnocení

0x
Jestli chce fotit tak jakykoliv pixel. Cokoliv jineho je VYRAZNE horsi

hodnocení

0x

zdravím ,

napište cenový limit

katarina
hodnocení

Limit bych viděla tak kolem 10 tisíc plus mínus
24.05.24 12:31

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]