Nejste přihlášen/a.
Zdravím ,zkusím se tady zeptat,mám starší aku baterii tohoto druhu od Parkside problém v tom že potřebuji se podívat na stav 3 článků uvnitř pouzdra na modelu:
PABS 12 B2-1
nemohu jednoduše oddělit tu spodní plast. červenou část od té samotné černé části nacházející se uvnitř kde mi je záhadou ten jejich systém pl. zámků ,nerad bych to násilím poulamoval apod. Může někdo v tomto ohledu poradit a pomoct?Děkuji
A pro kutily, kteří vědí, co dělají... pokud máte baterie 12V skoro stejného tvaru...pro starší i novější přístroje...pak
Především se chci poděkovat za podnětné a vyčerpávající rady kolegů výše na můj příspěvek ano to že se jedná uvnitř aku o plastový zámek mi bylo zřejmé od samého počátku ,ne už ale to jak se k nim dostat a uvolnit , v jaké směru jsou uspořadané :?Není tam totiž dovnitř vůbec vidět a dost všechno na těsno proto se výrobce parksidu /made ich china/ rozhodl asi pod taktovkou Lidlu v německu nyní pro rozmumnější řešení u dalších současných generací těchto aku řady 12 V a dá se to už jednoduše a pohodlně od spodku odšroubovat. Ano jinak s tou změnou polarity mezi tou starou první řadou a novou nevím co si o tom myslet ,připadá mi jakoby si výrobce myslel že už asi tu starou řadu nikdo používat teď už nebude což opak je pravdou a jako kutil chalupář musím říct že mi stále sloužila a vyhovovala nicměně dovyhovovala nejspíš tím na co zde kolega upozornil že mě ani ve snu nenapadlo s ohledem na stejné pouzdro že to bude opačné polarity ok když už tak stačilo nějakým pl. zobáčkem zabránit aby nedošlo k možné záměně a tím k odrovnání mé dosud jinak stále vyhovující staré /prní aku /,ono jsem si to časem uvědomil apúpsléze i na to sám nakonec přišel ale pozdě bejka honit protože to zas tak dobře mezi sebou nepasovalo do sebe mezi sebou jak by mnělo No výsledek je či nejspíše bude že jsem tímto přišel o ne právě levný aku pak který se sice dělá i nyní v podobě repasu ale za 500,- + doprava takže děkuji a objednal si nový jen už šroubovák performance za 1000,- jelikož už mám koupenou tu mini řetězovku pilku a mini úhl. brusku s nabíječkou a 2 aku této řady. Přemýšlím ale o tom si tu starou vrtačku jinak stále skvěle chodící vzít sebou domů a svépomocně si koupit 3 články s vlaječkama si vyrobit svůj repas.
No odpovím si a zeptám sám v jednom,mám tu aku baterku od parkside kompletně rozdělanou napětí je na nich rohdílné rozumí se ale dozvěděl jsem se na you tube od jednoho našeho mechanika že se díky spěčl nabíješce dají jednotlivé články jinak už na odpis dát zregenerovat a vybalancovat i když mají hluboce po 2 V což se jinak považuje /považovalo
na odpis a výhoz.takže mně ted spíš zajímá zda mi někdo zde poradí či pošle odkaz nějakého mechanika co by mně byl schopny tento akupak zprovoznit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.