Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojeni elektroměru (vydratovani)

Od: kukasss odpovědí: 11 změna:

dobry den.chci se zeptat kdo ví... jestli muzu prijit dratem 10 mm2 ale z el.měru odchazet 6mm2 dratem ...(jistic 25 A)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer
hodnocení

3x

Pro jakého dodavatele? No přece ,když máš zkoušky z vyhl.50, resp. 194 bys to měl vědět. Pokud nemáš zkoušky a patřičnou kvalifikaci nech to jiným, které je mají a nezabijou se elektrikou! Stejně budeš muset dodat revizi!

hodnocení

0x

Vždyť se to tak často dělá, přívod do el. měrového rozvaděče kabelem 4x10mm, odvod do bytu 5x6 mm Cu. Jistič 25A

kukasss

...ja blbec právě šel stím tvrdým 10mm2 k jističi a od něj do hodin ...poté sem objevil že mám ještě nejakou tu 6mm2 ...a při jističi 25A a lepší poddajnosti ...sem si ušetřil práci ...a teď si blbec koušu nechty ... :) ... mám blbý tušení ,že jsem se někde učil : že pokud někde na cestě kabelu dochází ke změně průřezu (logicky dolů) tak má být vedení odjištěno ...každopádně mockrát děkuji ...s jakým zápalem přišla smršť názorů ...opravdu jste všichni SUPER :)

hodnocení

0x
V origo rozvadeci by mely byt RS svorky. Takze privodni kabel 10 pujde na svorky RS, z nich do elmeru v 6, z elmeru 6 na svorky RS, z RS svorek odvod v 6 nebo 10. Takze neni zadny problem a dilema kam s privodnim kabelem.
kukasss

tenhle sem si musel vydratovat sam ...neni staveb.rozv. ale byt ...měření ...a už sem toto konkrektne nedelal vice jak 20 let ...řešil sem ted servisi stroju pro zpracovani kamene ...ale dobrý ...

hodnocení

0x

To si musite ujasnit s distributorom, mavaju na webe pripojovacie podmienky, kde je uvedeny prierez a typ vodica (lanko / tuhy). Poznamka : vnutri bytu / domu si mozete robit, co chcete, tam revizia povinna nie je, ale u elektromeroveho rozvadzaca ju bude distributor pozadovat, viete to zapojit tak, aby to preslo cez reviziu?

hodnocení

0x
Koukněte na stránky vašeho distributora. Nedávno se měnily požadavky, na příklad přibyl vypínač za elektroměrem. 6ka k elektroměru je minimum, nesmí být hliník. Rozdělení PEN až za elektroměrem. Hlavně se domluvte s vaším revizním technikem, protože distributor bude chtít revizní zprávu.
Mám dojem, že zbíráš informace jen tak někde v hospodě u piva. Vypínač za "hodinama" ano, ale jen v případě, že v objektu je nějaký jiný zdroj, nejčastěji sluneční elektrárna. To aby si technik mohl vypnout obě strany, když mění elektroměr. Tohle je ale součást dodávky elektrárny, netřeba se tím dopředu zabývat.
Dojem možná pro někoho kdo se nemusí pod něčím podepsat a nést zodpovědnost.
Distributor má nové podmínky které je nutno dodržet. V následujících letech bude třeba předělat hodně elektroměrových rozvaděčů, protože hliník a plechový kryt nebudou moct být.

111®
hodnocení

0x
Amo jde to. Ja mel odbod 10 a provod 6mm2 a elejtrikar to zapohil opačně a elmer odecital. Tak jsem zavolal a dojeli to zapojit spravne.
kukasss

v pořádku už ...revizí jsem prošel bez chybičky ...jen se musím smát tomu dobrákoj co mě odpovídal ...a úplně mimózně a hlavně bez povědomí o mé odbornosti mě se snažil nasrat...Vy jste to trefil pane ...děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]