Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modré světlo v noci

Od: idk* odpovědí: 7 změna:
Dobrý večer, mám otázku ohledně modrého světla večer jelikož není tajemstvím že modré či zelené spektro světla v noci člověku škodí a je tak doporučováno využívat více odstíny červené, oranžové ale jaksi mě napadlo že pokud se displej telefonu přepne do černobílého režimu je to pro oči také v poho ne?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Není, ta modrá složka světla tam přece zůstává.

hodnocení

1x
Je daleko lepší nepoužívat nic s displejem hodinku nebo dvě před plánovaným časem usnutí. Omezení modrého světla nebo jeho eliminace nezvládne zázraky.

lmgify
hodnocení

1x

> se displej telefonu přepne do černobílého režimu

Bílé světlo je složeno z červeného světla, zeleného světla a modrého světla.

Viz RGB (red-green-blue) barevný model.

smode2
hodnocení

1x
Ten čb režim je mnohdy ještě horší, protože seřeže i plochy s větším podílem červené na odstíny šedi, tj. světlo s vyšší barevnou teplotou (modré), jen s nižším jasem.

vernon
hodnocení

1x
Telefony mají noční režim, kdy je omezena nebo není přítomna modrá složka.
Když se mi do toho režimu telefon přepne,tak mi to je celkem nepříjemné... Ale nastavil jsem si to tak sám...

hodnocení

1x

Modré světlo se používá v noci v nemocnicích i ve vlacích a k žádným škodám na lidech nedochází. Pokud někdo trpí poruchami spánku, měl by se řídit radami lékaře. Spát s poruchou spánku při rozsvícené obrazovce nedává smysl. Stejně tak nedává smysl dělat něco v posteli na mobilu ne nedostatek spánku pak svádět na modré světlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]