Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejlevnější SIM karta (nové tel. číslo) či tarif za 0,-/měsíčně

Od: tom45 odpovědí: 18 změna:

typicky do alarmu mám od Vodafone SIM kartu kde neplatím žádný paušál pouze provolané SMS. Chtěl jsem další, ale bylo mi řečeno že tento "tarif" již nenabízejí dokonce že můj tarif bez měsíčních poplatků brzy zpoplatní...
I ty nejlevnější tarifi vycházejí DRÁŽ než předplacená sim která se musí cca co 3-6 měsíců nabít minimálně za XXX,-kc
Tedy otázka zní Od jakého operátora lze koupit NEJLEVNĚJŠÍ sim kartu? aby měsíční náklady byly co nejnižší
CENY VOLÁNÍ, DATA, SMS, MNE NEZAJÍMAJÍ bude sloužit převážně na přijímání hovorů / potvrzování SMS

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x
Předplacenka Kaktus 50kč/rok (jen nutno koupit online)by byl dostatečný?Sim přijde poštou zdarma.
tom45
hodnocení

Diky, jestli ten kaktus tedy staci 1x rocne dobit 50kc (potrebuji stale stejne cislo ne ho kazdy rok menit) tak je to super, kouknu na to

Souhlas. Mám tyto karty pro různá zařízení (paegery, mobil v autě , na chatě a pod.) a 1 x za rok vždy společně zaplatím po 50,- Kč. ;)

U toho Kaktusu, třeba při DO mým běžným mobilem a paegerem s druhým mobilem, kdy mohu dálkově spínat i vypínat el. topení na chatě a v mobilheimu, v době kdy je chci vytopit před příjezdem, toto provádím pouze prozvoněním. Vzhledem k tomu, že ten paeger ale ještě používám i pro případ "narušení objektu", kdy, v případě neoprávněného otevření dvěří a pohybu zloděje v chatě, mi mobil u paegeru zasílá i varovné SMS, tak se mi, pouze v tomto případě, odečítá pouze částka za zaslání varovné SMS. Což jde prakticky o vyjímečnou situaci, která se mi zatím "zaplať pánbů", ještě nerealizovala (mimo zkušební testy). Takže celý provoz těchto DO je zdarma. Jinak v autě a i na té chatě, mi slouží tyto karty v záložních mobilech, pouze v případě, že zapomenu můj běžný doma. Takže opět minimální odběr kreditu a tak většinou stačí těch 50,- Kč na celý rok, u všech těchto karet. A tak, 1 x v roce, zaplatím najednou kredit na 4 karty (4 x 50,- Kč, tedy 200,- Kč) a je vystaráno. Zatím jsem žádnou výhodnější možnost neobjevil. ;)

ml1
hodnocení

2x

Asi kaktus. Tam stačí nabíjet za 50 korun (jde to z jejich platební brány) a to stačí na rok. Volání 2.50 za mnutu, SMS za 1.50, po zakoupení je potřeba přihlásit se na jejich stránky a zrušit předaktivované tarify (nějaké gigabajty za 99 měsíčně (nebo co to tam defaultně mají) jsou mi u tlačítkového telefonu na nic) a pak provoz nic nestojí jen to udržovací dobíjení.

mobil

Měl jsem Kaktus 3 roky a zrušil jsem ho, ptotože jsem musel dobíjet 200.- Kč a když jsem prošvihl termín, tak mi zůstatek sebrali. Způsob dobití jen 50,- Kč jsem nenašel nebo nepochopil. Dobíjel jsem přes BÚ nebo Sazku a tam vždy bylo možné dobít jen 200,- Kč. Kartu jsem měl hlavně na přijímání hovorů a zpráv, ne na volání.

Jak prosím, dobíjet za 50,- Kč?

Co znamená jejich "platební brána" a jak se k ní dostanu?

Jde to jen platební kartou nebo i přes BÚ?

Za vysvětlení předem děkuji.

Zde přihlásit do svého účtu a vše tam najdete
mujkaktus.cz/...
slak

Přes BÚ jde dobít obecnou předplacenku minimálně částkou 200,- (přes Fio banku).

Takže pokud by chtěl někdo dobíjet 20 předplacenek menší částkou, říkáte 50 Kč, tak to by se musel přihlašovat dvacetkrát do různých 20 účtu, a platit přes kartu 20 plateb? To je tak na hodiny práce? I když jednou ročně. Ovšem kredit vyprší obvykle po uplynutí 6 měsíců od nabití (o2).

Napadá mě, když 0wnera pak "přejede auto", "trefí šlak", atp., bude někdo vědět (ve firmě, doma), jak má obsluhovat daná zařízení?!

A hádám, že ani na kaktus = T mobile (když tvrdíte že to je nejlevnější možnost 50 Kč / rok), asi nejde nastavit automatické inkaso z účtu, nebo automatický převodní / roční trvalý příkaz k úhradě (třeba jako na pojišťovnu), vždy je nutný ruční interaktivní dobijecí úkon, mám pravdu?

fotr
hodnocení

1x

O2 má tarif za 19 Kč, jmenuje se machine, TO není žádných XXX ! Pokud nechcete dobíjet jak id.ot, chcete to mít bez údržbové, tak to je oficiální možnost. Na předplacenkach O2 kredit po 6 měsících propadne a simkarta po 13 měsících bez dobití zanikne. Pokud to tedy chceš každých 6 nebo 12 měsíců řešit, tak asi najdeš levnější variantu, ale...

Vodafone nic nezpoplatní, už to má přes 10 let, Tuším že se to jmenovalo nulový tarif

tom45
hodnocení

Jak není za XXX 19x12=228,-kč ročně za každé zařízení, když máte takových věcí třeba 20 je to pálka! nepřijde mi normální platit za NIC chci prostě platit jen za provolané minuty či SMS /DATA žádné další poplatky!

bibi

Jenže vy neplatíte za nic. Vy platíte za to, že operátor to číslo udržuje a drží vám ho. Ty náklady budou určitě minimální, ale jak píšete, vynásobte to a už to bude taky slušná pálka. Navíc, operátor chce vydělat, proč dávat něco zadarmo, když to může dát za peníze a lidi to stejně koupí...

simca

Analogie toho "Chci mit parkovaci stani zdarma a platit jen za to kdyz tam zaparkuju."

Vite, ze operator plati statu i za to cislo z pridelu CTU? Tedy prokazatelne kdyz neinkasuje penize od vas tak prodelava? Nebavim se o nakladech fixnich.

Tak dej vedet jak to v realitte praktikujes s 20 zarizenimi a kdo plati toho cloveka, ktery se stara o dobijeni a zodpovida za funkcnost.

Mozna se informovat ve vytahovych firmach jak to delaji...

tom45haha
hodnocení

ano parkovaci misto a sim karta skvelej primer asi jako kapka vody a ocean...
operator samozrejmne za tel c. NIC nikomu NEPLATI plati za licenci na frekvenční rozsah GSM

sim karta ho stoji halir

IMHO uz pres 10 let VOdafone takovy tarif mel a vydelava na SMS/datech takovych zarizeni...
Uctovat za sim mesicni popaltek je ZLODEJINA!
Normalne by si zakaznici nenechali srat na hlavu to jen v CR holt specificky trh hloupych ovcanu, byl jsem kdysi osobne pritomen na panelove diskuzi kdy se lidi vazne ptaly jak vysoke poplatky si mohou banky uctovat zato ze HOSPODARI S VASIMI PENEZI (moje odpoved byla ze 0, naopak bych si predstaval ze mi banka da urok ze ji pujcuji svoje penize) nemalo lidi prohlasilo ze polatky jsou OK jen by nemeli bejt tak vysoke... No nastesti doba pokrocila a banky s 0 poplatkama jsou dnes naprosto bezna vec ne jak kdysi kdy to nabizela 1-2 banky...
zdravim do Vodafonu simonko

simca

Pane, zapracujte na gramatice.

Pak si zavolejte na CTU, kolik ze se plati za blok cisel. Opet mluvite nepravdu. Ta cisla nerostou na louce.

A ze SIM stoji 1 haler je take dost dobry nesmysl. Nevysvetlil jste, kdo bude hlidat kredity v 20 sim a kdo bude dobijet. Jiste, u vas doma si to v 1-2 strojich mozna chvili ohlidate, pokud nemate co na praci, ale systemove to resit? Ok, vase volba.

tom45haha
hodnocení

Narizeni vlady 154/2005 stanovuje cenu 1 Kc za bezna cisla (priloha A3 a B1)
zakonyprolidi.cz/...

tolik k tomu jak moc jsou tel cisla drahe simo

a dobit 1x rocne 20 uctu tedy operace na sotva 40minut a usetrene tisice tak zbohem nenazranej vodafone kaktus shrabne vsechny poplatky za poslane sms no a to 50 navic no (VLASTNE NE TY SMS SE VYCERPAJI Z TE 50TIKORUNY NABITI),,,
znas to o zlate rybce kdo chce vic a vic a vic nakonec NEMA NIC! :D

vis
hodnocení

1x
Tak to máš dobrý, mě už to převedli na super tarif minulý měsíc. Tak jsem jim řekl pa a šel jsem ke Kaktusu. Ať si ty volný minuty za ty prachy strčí někam

hodnocení

1x

Teď jsem objevil zajímavý tarif u českého TMOB. Předplacenka "Chytré zařízení". Jak tomu rozumím, tak by na roční pasivní provoz mělo stačit 40 Kč jednorázově. Nebo to chápu špatně?

No já nevím, ale já to pochopil tak že těch 39 kč je za měsiční balíček. Takže každý měsíc 39 kč*nevi*

t-mobile.cz/...

Doplnění: Tak jo asi máte pravdu

Po vyčerpání dat z balíčku pokračuje datový provoz zpomalenou rychlostí (tzv. SSD), aby byla zajištěna základní funkčnost chytrého zařízení. Po vyčerpání dat z balíčku je možné navýšit data prostřednictvím jednorázového navýšení (tzv. turbobuttony) nebo zakoupit jiný datový balíček z nabídky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]