Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou redukci ze sondy měřáku na breadboard

Od: breadboard odpovědí: 7 změna:

Koupil jsem si takovou tu destičku breadboard asi pro arduino apod. a tam jsou takové tenké kontakty, že do toho samozřejmě nejde strčit sonda z multimetru, která má průměr asi . mm odhadem. Dá se něco sehnad jako redukce? Jde mi o to, abych to tam mohl strčit bez rizika zkratu když chci měřit proud nebo napětí.

doplněno 11.05.24 20:55:

Problém jsem vyšešil, viz komentář. Použil jsem starý rozbočovací kabel z PC 5V/12/gnd.

Něco jako mikro-kolíček, který by měl z jedné strany pin a z druhé kovový kolíček (nikoli krokodýlek) se asi nevyrábí, že? Chtěl bych narychlo přichytit velmi jemné drátky z Cu a obávám se aby se letováním neroztavily nebo do krokodýlků se moc nehodí. A potřebuju je občas měnit... Ještě mě napadlo použít nějakou pružinu (při jejím ohnutí bych mohl dovnitř strčit jednu stranu drátku), ale pružiny se nevyrábí z mědi... to by ale vadit nemuselo.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x

Například tam zastrčíš dupont kablík a na jeho druhý konec nacvakneš krokodýlek od sondy. vi.aliexpress.com/...

breadboard
hodnocení

No právě ty krokodýlky jsou velký a nezaizolovaný, a problémový. Já to vyřešil. Upravil jsem starý rozbočovací kabel ze zdroje PC přívod 5V, 2x gnd, 12V. Kolíky jsem vyndal a přicvaknul kleštěmi. Zem jsem vyndal, aby se do žlutého a červeného vešly sondy a zbytek dal zpět do objímky. Sedí dobře. Kablíky od floppyny jsem vyndal a napíjel tam piny. A je to.

vis
hodnocení

2x
Kup si na ten měřák jen jehly, budou se ti hodit i při jiném měření kam se s širokým hrotem stejně nedostaneš

hodnocení

0x

Vyfoť ty tvoje sondy měřáku... Pokud jsou to klasické bezpečnostní 4mm , tak si koupíš něco takového :

gme.cz/...

a vyvedeš z toho vodiče do desky...

Už jsem to pochopil... Chceš sondama měřit na desce a ne používat sondy k desce. To jsou nejlepší hroty s jehlama jak píše objedno kolega...

breadboard
hodnocení

Mám v plánu je koupit někdy.

hodnocení

0x

Já přesně pro ten samý účel používám tyhle vi.aliexpress.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]