Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit časovač ventilatoru

Od: michal15 odpovědí: 9 změna:
Prosím, poraďte jak zapojit časovač k ventilátoru DT 3 Uni oproti puvodnimu DR 3. Ventilátor má 4 dráty do časovače, vždy jsem zapojil do DT3, ale ten se již nedá sehnat a je jen DT 3 Uni s 6 konektory, 3 konektory Start, N a L chápu, ale jak zapojím poslední kabel do DT 3 Uni, do pozice 2? Případně kam ten 4 zapojit. Děkuji za radu.
Jak zapojit časovač ventilatoru

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Univerzální doběhový spínač DT 3 UNI nahrazuje spínače DT 3 , DT 3R a DT 3 PR. Použijte zapojení pro původně DT 3.

L,N, START stejně, čtvrtý na 3 a ze sv. 2na L ventilátoru; A ještě N z přívodu na N vent., to zn. sv. 5 na N vent, ale to tam asi bude zapojeno... Sv. 1 zůstane volná

michal15
hodnocení

Tzn. že nový DT 3Uni zapojím stejně jako DT 3, alw pouze 3draty a 4 musím premostit? Resp. propojit svorkovnice ještě navic? Takže vylepšený časovač, který musím ještě zvlášť pro propojovat, jak píšete, aby to vůbec fungovalo. Problém, že uvnitř ventilatoru nemám vůbec místo na další propojování, svorkovnice.

Nakreslete, jak to máte zapojené s původním časovačem...stačí od ruky

michal15
hodnocení

Vyfotil jsem krabici z ventilátoru, kde není místo a jak je to zapojene. Nevím moc jak ten 4 kabel propojit, ačkoliv chápu co bylo napsáno, ale svorkovnici navíc tam horko těžko někam nacpu, je mozne, a stačilo by propojit rovnou drát, kabel ze svorkovnice 2 casovace na svorkovnici L časovače nebo na svorkovnici ventilátoru? Je to poznat z fotky, ale ten kabel N nevím nevím, zda je nutné zapojovat. Co to prodávají za univerzální časovač, když to nelze jednoduše zapojit.
Jak zapojit časovač ventilatoru #2
Jak zapojit časovač ventilatoru #3

Tak jinak...Na starém DT 3 jsou svorky S, N, L, M? Dejte foto starého krytu s popisem; pokud budete odpojovat dráty, označte si je, ať víte, kde byly původně...

michal15
hodnocení

Ano, svorky DT3 jsou jak píšete, to jsem zapojoval uz 3x DT 3, a vždy OK, problém je nyní DT3 Uni. Popis není třeba, tak jak to je zapojene, tak to funguje, tedy pokud je časovač OK, což nyní není.

michal15
hodnocení

Kryt DT 3 a je ho zapojení je na na úvodní fotce.

111®
hodnocení

0x

mně kyž přestane fungovat vymněním elyt a zase jede vesele dál...

michal1994
hodnocení

0x
Tieto relé sú ešte dostupné stačí napísať výrobcovi dnes som kupoval mal ešte posledných 23 kusov

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]