Nejste přihlášen/a.
Mám dvě baterie Parkside 8 Ah smart, a nejdou nabít, nabíječka je nepřijme - hlásí chybu. U každé je to asi trochu jiná závada, protože u jedné na nabíječce blikají všechny diody - dle návodu přehřátí baterie (baterie jsou dlouhodobě skladovány při pokojové teplotě) a u druhé baterky nabíječka ukazuje, že je plně nabitá, ovšem aplikace ukazuje 0% a baterka svítí červeně a nefunguje.
Přikládám i fotky z aplikace.
Nejsem elektrotechnik, takže nějaké propojování drátky a oživování, tak jak radí youtube, tak to není nic pro mě. Dokáže to někdo opravit nebo je to na likvidaci? Nebo vyplatí se to vůbec opravovat nemáte doporučení na nějakou firmu, kde se tím zabývají?
Děkuji
1x týdně jsem je používal a vždy do plna dobil. A v rozmezí jednoho měsíce jsem o obě přišel - nezávisle na sobě. Skladováno při pokojové teplotě.
Pokud jde baterii Li pol tak to je naprosto špatně,tyto baterie se nabíjí před použitím a skladuji v polonabitem stavu
kenav:
Nabíjecí baterie k akunářadí se vyrábějí z válcových li-ion článků, nikoliv li-pol. Samozřejmě je pravda, že při dlouhodobějším uskladnění bez používání by neměly být skladovány v plně nabitém stavu ale cca 70%, nicméně tohle je nereálné dodržet, protože běžné nabíječky nesignalizují stav nabití, takže není jak zkontrolovat, v jakém stavu nabití zrovna je, aby ji člověk mohl vyndat ve správnou chvíli. Jedině se doporučuje nabít na 100%, pak s ní chvíli pracovat a teprve potom uložit.
tak to asi fakt bukdou KO. koukni kde je v okolí repasují a co by to stálo...jestli není lépe zakoupit nové
Právě proto se ptám, zda s tím někdo nemá zkušenost, zda se vyplatí řešit nějaký servis nebo zda koupit nové.
Já třeba Makitu repasuji ale mám extra nabíječku, protože po repasi ta origo jednu nenabije, takže asi koupit originál , ten se dá reklamovat..u repase je to nejisté...
Jsou z roku 2021. Nabíječkou nabíjím ještě další tři baterky Parkside a zatím vše bez problémů. Jen ty dvě nejstarší jsou KO.
Jak píšu v popisu, nejsem elektrotechnik, takže nevím jak bych otvíral baterku a měřil články. Spíš mi jde o to, zda je vyhodit nebo zda nemáte zkušenost s nějakým servisem a zda se to vyplatí opravit.
Tyto baterky používám pravidelně do různých spotřebičů, od vrtačky, rázového utahováku, přes pilu, plotostřih až po sekačku na trávu, takže využívané jsou pravidelně a třeba sekačka, tak je vždy úplně vybila. Ani jedna z baterek nemá za sebou víc jak 100 nabíjecích cyklů.
-25 aplikace ukazuje, nějaké čidlo teploty KO?
No a máte na mobilu zapnuté BT? Já teda na baterii koukám z jiné aplikace, ale ikona BT je při komunikaci modrá.
Tyto baterie se dají snadno rozebrat a změřit napětí jednotlivých článků. Zničit je takto rychle snad není možné.
A pro příště takové baterie (lithium) není rozumné hned dobíjet doplna, protože jim dlouhodobé skladování v plně nabitém stavu nesvědčí. Lepší je když se dobijí až před tím, než jsou potřeba.
A k té závadě: nejdou nabít, nebo nefungují ve spotřebiči?
U funkční baterie je značka BT modrá, ale u poškozených ne. V každém případě ty baterky nejdou nabít a i ve vrtačce do minuty klekne, sekačkou to nehne vůbec.
Pro někoho to možná je snadné otevřít a změřit, ale já vůbec netuším, jak bych to udělal. Jde mi o to, zda se to vyplatí dát do servisu nebo je mám vyhodit.
Do servisu se to asi nevyplatí. Snad máte v okolí nějakého elektrokutila, který se ze zvědavosti dovnitř podívá.
Z Lidlu jsem měl nabíječku, která nefungovala. Hned po koupi muselo být reklamováno.
A také byly problémy, když byl trochu chlad, tak to také nenabijelo
Co se týká těch větších baterek a nabíječek, s těmi menšími jsem problém nikdy neměl,, bavím se o Lidlu, až na to, že i různé modely a nabíječky Koupené v rámci pár měsíců u Lidlu jsou nezáměrné, takže docela naprd.
Nějak důkladně jsem to nestudoval, Ale tak trochu zklamání.
Ale tak trochu zklamání.
PS: Lidl pro ty své smart baterky používá technologii čínské firmy TUYA
Tohle musíte řešit s Lidlem, jestli doporučí nějaký pozáruční servis na baterky, ale obávám se, že jakákoli oprava bude nerentabilní. Zkuste baterky nabídnout na bazoši, třeba si je nějaký elektrokutil koupí na repasi. Každopádně bych zjišťoval, jestli baterky nelikviduje nějaký můj stroj, jestli nejsou přetěžovány. Především bych se zaměřil na zmíněnou sekačku, používal bych v ní jen označené baterky, žádné jiné, abych viděl, co to s nima dělá. Jesli vydrží kratší dobu než ostatní baterky, tak je hned jasno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.