Nejste přihlášen/a.
Dobrý den vracím se k mému dotazu prodlužovačka z vypinačem.Vlákno my jiskří.Někdo my doporučil si koupit novou prodlužovačku.Muj známy my doporučil at rozeberu prodlužovačku a zruším vypinač.Na prodlužovačce sou 6 šroubu.Nemám takový šroubovák.Ty šrouby nejsou ani do kříže ani na plocho.Existuje nějaký šroubovak aby sem to rozebral?Nechci kupovat prodlužovačku 10m.A taky sem našel na netu jenom zásuvku na 5 zařízení bez vypinačem..Prý je dobře zakoupit svorkovnici pro jednoduchou instalaci.Prosím poradte.
Pán " begi25" ja Vás obdivujem Vašou neúnavnou snahou o informácie.
Som elektrikár, IT + záhradkár, ale neviem ake " vlákno" Vám iskrí...
Sú možnosti: zásuvka, zástrčka, kábel + vypináč. Keď už nechcete
do predlžovačky "ivnestovať", tak oslovte elektrikára, ten Vám to za pivo
" kvalifikovane" opraví, vymeni chybnú časť, a život pojde bez úrazu
ďalej...
Je to vypinač červený.Pokud ste nesledoval moji otázku tak vás lituju.Najděte si odpovědí co kdo my napsal.Ale vy ste to jako elektřikař vubec nepochopil.Odpovědi už mám a zato sem vděčný.
Jano123 není sám, kdo otázku nepochopil. Také netuším, co vlastně kde jiskří a co s tím má společného barva vypínače. Také mi není jasné jakou a na co hodláte kupovat jakousi svorkovnici. Jediné, co vím bezpečně je, že do toho nemáte vrtat a máte si koupit pořádný prodlužovák.
Občas chodím na tento web, a občas aj niečo prihodím...
Za ten čas som zistil, že ľudia sa pýtajú z rozličných pohnútok.
Nevedia otázku ani formulovať, presne popísať, a občas na ňu,
ani nemožem odpovedať, sú to zariadenia "VTZ", upresním
"vyhradené technické zariadenia", niekto sa podiví, niekto rozčúli...
Díly nejsou spojené šrouby, ale nýty. Je potřeba na stojanové vrtačce do nich vyvrtat díry a vytáhnout je vytahovákem zalomených šroubů. Musí se postupovat opatrně, po desetině, aby se neroztavil plast. Nýty jsou z tvrdého materiálu. Kolébkové vypínače s doutnavkou jsou k dostání v prodejnách elektronických součástek. Nově se díly spojí vruty do plastu.
Samozřejmě, že takový šroubovák nemáte. Ty speciální "šrouby" (případně nýty) jsou tam právě proto, aby do toho žádný "PatMat" nešťoural.
Mimochodem - tyhle výrobky nejsou dělané tak, aby šly opravit.
Děkuju každému co my poradil.Ale Hujer ten at se stará sam o sebe.Hujere prosím prosím,už nikdy neradte .
Obě otázky jsem četl a reagovat se nechtěl, ale teď už mi to nedá. To není práce pro profesionála, ten se s tím babrat nebude. Tohle je pro schopného kutila. A to ty, aspoň podle písemného projevu, jako šikovný kutil rozhodně nepůsobíš, myslím, že podobné opravy nejsi schopný. V tomhle stoprocentně podporuji Hujera. Kup si novou šňůru a tuhle zahoď.
Tohle bývá lisovaný nerozebíratelný, nepředěláš tam nic. Můžeš to rozlousknout příp. kabel uříznout a dát novou zásuvku. Ale kabel bývá ze směšných drátečků, tak je lepší zahodit to celý...
Pokud chceš pořádnou prodlužku tak nejlepší je koupit samostatně kabel, zásuvku a zástrčku a zbastlit to.
Hujere hujere.Kdy neumíš poradit tak zales do kanálu. .Sou tady velmi dobři lidi co mně chápou a poradí.
Co se rozčiluješ, když umíš ho... A proud , co je v zásuvkách zabíjí! Napiš prosímtě, co máš za elektro praxi a vzdělání.
Neradím takovýmto lidem. Myslím, že i v poradně jsou taková pravidla.. -aby jsi si nezpůsobil úraz el. proudem, případně neohrozil sebe a okolí na životě...
A sto češtinou? To nejsou překlepy! Stane se, ale když mi někdo vysvětlí, rozdíl mezo MY a MI, bylo by dobré se zamyslet sám nad sebou, nebo si najmout nějakého korektora, který by ti ti opravoval .Kdo se má na ten tvůj pravopis dívat, když píšeš na veřejné stránky tak být tebou styděl bych se. Aspoň si to po sobě přečtu!
Jinak na stránky chodím, abych případně p o r a d i l těm, pro které to má cenu.
Když ti ostatní píšou , abys prodlužku vyhodil a koupil novou - tak jaképak další rady...
Dejte foto šroubků zespod. Něco podobného jsem řešil (Emos, černá s doutnavkou a nadproud čudlíkem). Prodlužku jsem rozebral, vypínač rozdělal - za léta používání se do něj dostal prach, po vyčistění a zkontrolování stavu kontaktů složil. Šroubky použi nové M4, tentokrát se šlicem, oni měly také M4, avšak s "hladkou" hlavou. Prodlužka spolehlivě prodlužkuje dále ke spokojenosti.
Jestli existuje šroub, existuje i šroubovák, nějak ho tam přece ve fabrice dostali. V železářství mají prlný regál. Často jsou jako křížové, ale jen se třema packama a buď jako logo mercedesu nebo přes sebe (to je i u kříže). Ale takových šroubů je spousta.
Ale některé prodlužky mají jen takové kolíky, které nemají závit a to se prostě nerozebere (musí se odvrtat). Je to asi stejný způsob montáže, jako za našich učňovských let zatloukání šroubů (jak pronesl mistr odborného výcviku, poté co nás upozornil, že tak se to nedělá, nejlepší šroubovák je kladivo), jen tady je to na to udělané.
Taky je někdy možné vypínač vyndat horem a vyměnit.
Dát novou koncovku je taky možnost, ale to, co se prodává neni zrovna nejlepší kvalita (závit v tenkém plechu, dráty tam drží dost blbě), ty kvalitnější jsou dražší než celý prodlužovák.
Ale při ceně nové prodlužky to snad ani nemá cenu. Pokud nemáte kvalifikaci elektro, tak se do toho radši nepouštějte. Elektrika dokáže být i nebezpečná.
" Jestli existuje šroub, existuje i šroubovák..."
To sice ano, ale párkrát jsem se setkal (právě u drobného elektra) se šrouby, které měli hlavičku provedenou jako jakousi "rohatku". Utáhnout se daly snadno proti kolmé stěně šlicu běžným šroubovákem, ale povolit nešly, protože ve směru povolování byla šikmá plocha, po které jakýkoliv šroubovák spolehlivě klouzal. U těchhle výrobků se prostě s rozebíráním nepočítá.
Přímo tenhle šroub v prodlužce asi nebude, ale je to ukázka, jak hlava takového "jednosměrného"šroubu může vypadat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.