Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
je mi 19 roků a řeším menší problém.
Nevím jestli teď nebudu trochu trapný, nebo mě tady nepošlete s takovým dotazem do ****, ale risknu to
Jelikož mi začínají růst trochu vousy, tak s tím bude asi třeba něco dělat. Zatím to není nic extra hroznýho.
Spíše jen pod nosem takový knírek (kterého bych se chtěl zbavit) a pár chlupů na bradě.
Potřeboval bych helpnout s výběrem nějakého strojku jelikož holení vůbec nerozumím.
Chtěl bych holení jak uplně dohola, tak i s drobným ponecháním vousů (takové to krátké strniště, nevím jak to popsat, takže asi bude chtit aby to umělo nastavit velikost.).
Jak říkám ale, vůbec nevím co je potřeba a jak vybrat?
Thanks.
Buď v klidu, každej chlap se někdy začne holit
Na strniště si pořiď strojek (ofic název zastřihávač vousů), doporučuji Philips, páč s ním mám dobré zkušenosti (dá se sehnat už od 5 stovek)
A co se týká holení tak doporučuji nějaký Gilette mach3 nebo něco podobnýho a k tomu gel na holení. Sám pak časem poznáš co ti bude víc vyhovovat.
Ne, nejsi ani trochu trapný, tvůj dotaz je logický... na poradnu dávají dotazy většinou ti, co si nevědí rady. Já už jsem tu požádal za dva roky o desítky rad a necítím se trapně. Trapně by mi bylo, kdybych se nesnažil svoje problémy řešit a to třeba i touto formou veřejného dotazu. Někdy mi zase stačí si něco vygůglovat a přečíst.
Ano, vyskytnou se tu občas dotazy, které by jsme (aspoň si myslím, že většina z nás) rádi poslali někam, ale naštěstí dotazů od jedinců, kterým chybí smysl pro míru a kultůru, těch tu chodí málo... Tvůj mezi ně rozhodně nepatří...
Můžu ti blahopřát, já jsem tvoje problémy měl už ve 14 letech. Nebyl problém občas použít tátovu žiletku a tu "špínu pod nosem"seškrabat, protože to se holením nedalo nazvat. Zajímavé je, že si na ty první pokusy o holení dobře pamatuji, i když už je to 50 let...Chodili jsme do tanečních...
Opravdu třeba s tím něco dělat, protože ne každý/á se k tomu ochlupení pod nosem a na bradě staví tak, že to není nic extra hroznýho...V devatenácti letech už je mnoho lidí zaměstnaných nebo práci shání, a udělat si ne zrovna nejlepší první dojem při pohledu na zarostlého ( i když sporadicky) a nebo neoholeného uchazeče je jednoduché. I neupravený student není nic moc...
Holit do čista na hladko ti pomůže jakýkoliv třeba i jednorázový strojek, teda držák žiletky. Co se týká strniště, prodávají se běžně různé strojky elektrické na stříhání vlasů a zastřihování, které mají většinou výměnné nástavce pro různou výšku vlasů či fousů. Tyto mašinky ti poradí v každé lepší prodejně s domácími spotřebiči.
na internetě se dá vybrat mezi mnoha typy, výrobci i cenami např na adresách:
P.S. Při pořezání jsme používali kamenec... někdo kousky toaleťáku... co se používá dnes, fakt nevím, už jsem se dávno nepořezal...
Přeji jistou ruku!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.