Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka a voda

Od: michal5 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Máme pračku Zanussi s bočním plněním. Prádlo nebylo dobře vyprané. Filtr v pračce čistíme pravidelně. Je možné že pračka napouští málo vody? Při spuštění a praní v jaké výši má být voda viditelná ve dvířkách? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nepíšete typ. Dnešní pračky vodou "šetří", takže hladina zdaleka už nebývá až po sklo dvířek, jako kdysi. Ale může tam být volba, pro použití více vody.
Taky může být problém, že moderní pračky "ekologicky" perou v rychlých progranech jen na 30 °C, tedy ve skoro studené vodě. A na závěr, i když umí odstředit na 1200 otáček, opět "zeleně" volí defaultní otáčky třeba jen 600, nebo 800.

michal8
hodnocení

Zanussi ZWSE7100V.

A použitý program?

ml1
hodnocení

0x

Tohle jsem měl takový pocit, tak jsem odšrouboval hadici a pustil do vany a voda tekla dost pomalu. Zastavil jsem teda vodu, vyšrouboval roháček a koukal jsem, že se tam gumové těsnění tak rozlezlo, že skoro zacpalo průtok. Gumové těsnění jsem dal pryč, místo něj jsem dal fíbr a závit pro jistotu omotal teflonovou páskou (i když těsnit měl ten fíbr). Opatrně jsem pustil vodu a když jsem viděl, že nic neuniká, ani nesyší vzduch, tak jsem ji pustil naplno a pustil kohoutek a do vany se valila zrzavá směs (co asi stála v trubkách), než začla téct pořádná voda ale teklo to pořádným proudem.

Z toho ponaučení: Zkontrolovat přívod vody, jestli je dostatečný, někde se dá na internetu najít, za jak dlouho má naplnit pětilitrový kýbl, takže se stopkama se to dá zkontrolovat. Ale pokud teče viditelně málo (jako u nás), tak je jasné, že to v pořádku neni.

Ale jinak co jsem viděl, tak je normální, že pračka napustí vodu sotva ke dvířkům (nejvejš zhruba k tomu sklu), tak třeba je to normální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]