Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook na VŠ? (Lenovo Ideapad)

Od: yanarebes odpovědí: 4 změna:
Zdravím, brzy poletím na vysokou, takže sháním notebook, který by mě v průvěhu studia doprovázel.
Vybírám hlavně z Lenova, protože na něj můžu dostat velkou slevu.
Našel jsem si tenhle notebooky.heureka.cz/...
Ale nevím, zda-li bude stačit. Požadavky jsou jisté - dlouhá výdrž, ne příliš velká hmotnost atd…ale nevím, jestli tento notebook postačí na studium ekonomiky. Budu rád za každou odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Doma mám něco podobného jen od HP a mně stačí.(Leží na stole)
Jen teda nevím, plastové šasi, tohle nebude mít pro studenta dlouhou životnost.

vili
hodnocení

1x
Na studium určitě postačí. Je to lehké, má to podsvícenou klávesnici, dostatečné komponenty jako procesor a displej
Co by vadilo mně, že je zde pouze integrovaná operační paměť bez volného slotu na případné rozšíření, a integrovaná grafická karta. Protože je fakt, že téměř každý, koho znám, si alespoň občas chce zahrát nějakou hru na odreagování.
Pokud vy s tím dokážete žít, asi nic moc lepšího nevymyslíte.

hodnocení

0x

Pro moje studia na VŠ takový to stačil. Pokud budete ale pracovat s grafickými nebo videoprogramy, uvažoval bych o lepším.

hodnocení

0x

Pokud budeš pouze řešit něco v Office a nebudeš konstruovat něco v CADu tak je to plně dostačující a na ekonomické škole snad určitě. Tam se řeší jen grafy a tabulky či prezentace. Silný notebook je potřeba jen na náročné hry a programy pracujícími s vektory. 8GB paměť je pro běžné operace dostačující. Toť zkušenost...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]