Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IPad Pro 2017 - pomalé nabíjení

Od: krystof odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, mám iPad Pro z roku 2017 a při nabíjení 12w nabíječkou jsem zjistil, že nabíječka dává asi jen 10w a po chvíli nabíjení to ještě klesne třeba jen na 7w. Většinou se to zlepší při opětovném připojení nabíječky. Může být vadná nabíječka? Nebo něco v samotném tabletu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím,

zeptám se, jak jste zjistil kolik wattů dává" nabíječka?

Baterie je původní? sedmiletá?

Prodloužila se vám průměrná doba nabíjení z x procent na 100 od doby nového tabletu a nyní sedmiletého?

krystof
hodnocení

Zjistil jsem to přes zásuvkový měřič spotřeby, sice příkon ale bude tam jen malý rozdíl. Nejsem první majitel, ale díval jsem se na info o baterii (přes PC) a kapacita byla něco přes 90%, tudíž v dobrém stavu. Nejspíš bude původní, ale stále má dobrou výdrž. Jen to nabíjení trvá dlouho, třeba i 9 hodin, ale to je tím že nabíječka nejede naplno. Akorát nevím proč tomu tak je.

baterie v těchto tabletech dosahují docela dlouhé životnosti. Ale také dlouhé doby provozu. Je těžké odhadnou ze zásuvkového měřiče jestli je něco špatně. Baterie si vezme co potřebuje.. Nabíjení základní nabíječkou pro tyto tablety, tedy 12w, je delší. Ano, ale šetří se baterie. Můžete zkusit 18, nebo i 20w, bude to určitě rychlejší.

Záleží jak potřebujete rychle nabít. Přes noc ideálně 12w, pokud potřebujete přes den rychle dobít, pořiďte silnější nabíječku. Dělám to také takto.

krystof
hodnocení

Přemýšlel jsem i o silnější nabíječce, ale nikde jsem nezjistil kolik wattů maximálně podporuje. Zrovna včera jsem nabíjel a nabíječka přestala nabíjet při 30% baterie. Musel jsem tedy vypojit a znovu zapojit a pak nabíjení pokračovalo.

18 nebo 20w můžete použít.

Ale že vám přestane nabíjet při 30%, to je divné. Nejlépe vyzkoušet jinou nabíječku. Uvidíte hned jak se to bude chovat.

Ale spíše může být problém s iPadem, buď s baterií, nebo systém vyhodnotí jinou závadu a nabíjení zastaví.

Takže, pokud by byla nabíječka v pořádku, je otázka, jestli hned vyměnit baterii, nebo si nechat udělat diagnostiku v dobrém servisu, je jich mnoho. A např. pokud diagnostika odhalí již špatnou baterii, nebudou účtovat diagn., a zaplatíte jen výměnu baterky.

ps: tyto zařízení dokáží fungovat spolehlivě velmi dlouhá léta. Pokud tedy nepotřebujete nový iOS.

Dejte vědět, rád se dozvím příčinu.

Pěkný den

krystof
hodnocení

Tak jsem koupil novou 12w nabíječku, kvalitnější kabel a teď měřák ukazuje 14,5w. Dokonce s tím novým kabelem funguje i stará nabíječka. Takže problém byl v kabelu, asi příliš slabý. Ale na nabíjení mobilu 5w to stačí.

Díky, za informaci..!

Ano, nekvalitních kabelů je na trhu spousta, také jsem se s nimi setkal.

Hodně zdaru..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]