Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
odešel mi po 7 letech telefon a ráda bych investovala do zařízení, které by mi vydrželo opět delší dobu. Přecházím na jiný obor ve škole a ráda bych místo kamery použila telefon na natáčení (co tak asi točíme - zde ) Do telefonu bych chtěla investovat maximálně 20 tisíc Kč. Koukala jsem se na různá srovnávací videa a parametry na Alze, ale i když se parametry jeví často jako krásné, na srovnávacích videích pak často výsledky neodpovídají tomu, co si čtu například na Alze...
Koukala jsem na telefony - Google Pixel 8 Pro, Xiaomi 14, iPhone 15, Samsung S23/24, Sony Xperia v 1.
Chtěla bych se zeptat, zda je nutné investovat do telefonu víc jak 20k, abych byla schopna natočit takové video jako uvádím v příkladu nebo zda postačí něco do těch 20 tisíc. Chtěla bych telefon také využívat místo své zrcadlovky canon 70d, protože ne vždy ji s sebou mohu vláčet.
Problém je, že například iPhone má skvělá videa, zatímco Pixel a Samsung zase fotky a Zoom a Xiaomi 14 krásné makro. Potřebovala bych takovou nějakou zlatou středí cestu mezi všemi těmito telefony, nejlépe do 20k. Na Alze mi byl doporučován Xiaomi Redmi Note 13 Pro+, ale z recenzí na youtube nedělá moc hezká videa a dost "přeskakují barvy".
Co se týče ostatních parametrů, koukám, že telefony už nemají Jack 3,5, což mne upřímně mrzí. Hry nehraju a na nabití si také počkám, nepotřebuji žádné rychlo nabíjení. Jde mi o to, aby telefon vydržel a šlo na něm kvalitně točit a fotit... Možná si teď odpovídám na dotaz vlastně sama, že bez nějaké menší kamery to nejpůjde, ale přeci jen jsem se chtěla zeptat na doporučení.
Co se týče operačního systému, vždy jsem byla Androiďák, protože mám ráda volnost ve stahování obsahu na internetu.. Ale pokud by tento problém šel obejít nějakým kablíkem, asi bych do iPhonu mohla přejít. Žádná jiná zařízení od Apple zatím nevlastním.
Děkuji moc za jakékoli rady.
Blanka
Mobily za 15 se od těch za 20 často liší jen názvem výrobce...
toto bych viděl jako naprosto dostačující
tak já mám třeba realme 8 (předtím jsem měl realme 6s-ten jsem dal synovi) a videa jsou dle mého názoru skvostná na krabičku za 4600,-Kč...
Asi nebude moc lidí, co ta videa budou sledovat na 8K TV.
Na ten Pixel jsem se mrknul a vypadá to dost slušně...ale u nahrávání videí bych se bál toho, že tam není slot pro microSD - a v případě max. rozlišení se ta interní paměť celkem rychle zaplní...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.