Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potíže při placení telefonem

Od: payment odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Vlastním mobil Xiaomi s MIUI 14 a v něm mám instalovanou kreditku. Při placení u starších terminálů jsou neustále problémy, zpravidla to skončí úhradou pomocí plastové debetky. Příliš rychlý pohyb telefonu, toto spojení bohužel nezafungovalo, nebo jen prosté dvojí pípnutí. Co si všímám, u jiných zákazníků to vesměs funguje bez komplikací. S novějšími typy terminálů a při platbách v zahraničí problémy nemám. Postupuji pokaždé stejně - aby byl telefon důkladně rozsvícen, přehodím displej s ikonami na další stranu a zase zpět. Přikládám foťákem. Máte tip, jak tomu pomoci, nebo je problém u prodejců...? Děkuji.

doplněno 17.04.24 12:56:

NFC a obal jsou v pořádku, na nových terminálech jde vše bez problémů.

doplněno 17.04.24 13:06:

Ano, správně, používám MasterCard & G-Pay.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cii
hodnocení

0x

Nejlépe zkusit zjistit, kde v tom telefonu je NFC anténa (A kde přesně v tom terminálu je anténa) a přikládat to tím místem co nejblíže k sobě? Nemáš to v nějakém blbém obalu, který může stínit přenosu?

Já mám jablko, to jak známo žádné problémy s ničím nemá :)

hodnocení

0x

ne, problém je v MIUI 14.

Pořiď kvalitní tlf bez idiotských nástaveb k Androjdovi a budeš platit jako já, tzn. bez problémů ;)

thetruth

Odborník promluvil. Nadstavba s tím nemá co dělat, placení se řeší kompletně přes Google Pay. A v životě jsem neměl na Xiaomi problém s placením.

mate59
hodnocení

0x

Taky se mi to někdy stane.Rychlý pohyb telefonu,přiložím ještě jednou.Používám apku Peněženka,ta dnes chce mobil nejen rozsvítit,ale otevřít,tak jsem to aspoň vypozoroval.Mám taky šaomi,zkuste to tak a problémy by neměli být.

hodnocení

0x
Přilození nebo přisunutí? Při přisunutí se může polarita cívek divně měnit, proto se snažím přikládat, tedy snímač a mobil rovnoběžně v dostatečné vzdálenosti od snímače a přiblížit, ne přisunout ze strany z malé vzdálenosti. Nevím jak to lépe popsat.

hodnocení

0x
NFC anténa bývá většinou uprostřed nebo v horní třetině tel. Je fakt, že problém občas bývá na terminálech v Lidlu, jinde to šlape bez ohledu na poloze tel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]