Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s mobilní klimatizací do bytu a jakou byste doporučili? Bohužel bydlím v nájmu a není zde možné vrtat otvory do zdí, nebo jakkoliv upravovat okna apod. Díval jsem se na klimatizace s výdechem z okna s takovou tou látkou, aby horký vzduch nešel zpátky do bytu + izolační rukáv na hadici, aby nefungovala jako topení. Bohužel se v tomto neorientuji a koukam úplně naslepo. Nevím jaké značky jsou dobré (dle m2 bych si to vybrat dokázal (2+kk, 48m2, z toho 40m2 chlazení), ale to je tak vše).
Děkuji za cenné rady.
Jednu takovou mám doma, s tím kraválem a účinností máte pravdu. Ale malou místnost to o pár stupňů ochladit dokáže, jen to nějaký čas trvá. A spotřebu jsem naměřil menší než udává výrobce. Takže za mě na velké prostory nesmysl, pro malé je to použitelné.
Na noc snad klimu nikdo nepouští, to nebývá potřeba ani v jižních končinách (vloni za měsíc dovolené jsme klimu pouštěli dohromady asi týden, z toho v noci jen dva dny, kdy teda bylo nesnesitelné verdo i v noci, ale takové noci u nás nemáme; když jsem koukal na příkon (elektroměr ho ukazoval), tak jsem jen byl rád, že to neplatíme, respektive spotřeba je řešená paušálem, takže je jedno, kolik spotřebujeme). A přes den hluk tolik nevadí. Taky bylo dobré načasovat si start klimy tak půlhodinu před očekávaným příchodem z pláže, to jsme se vraceli do vychlazeného bytu.
Ostatně v našich končinách je klima zbytečná skoro všude, potřeba je ve vozidlech a v moderních prosklených budovách a podobně, dobrá je taky v obchodech. Takže s tím nedělejte to souhlasím.
Kritický bude právě ten odvod tepla a kondenzátu. Kondenzát se dá jímat do nějaké nádoby, ale teplo se musí odvést pryč.
Mám zkušenost s místností 15 m2, 2,8m výška. Pokud je venku 35, při celodenním běhu kompresoru to stáhnu na něco pod 30. Dveře místnosti musí být samozřejmě zavřené. Při spotřebě 1,5 kW (což je minimum, aby to mělo nějaký smysl) je to za 12 hodin 18 kWh. Vynásobte si to Vaším tarifem za elektřinu.
Spíš, než k vysavači bych rámus přirovnal k náklaďáku, jedoucího těsně kolem Vás tak 30 km/h.
Čistě z pohledu nadšeného kutila-teoretika, vzít jiné okno pasující do rámu, vyjmout sklo, vložit tuhou desku třeba dřevoštěpky, do toho osadit klasickou jednotku, a to celé vyměnit za původní okno. Žádná stavební úprava, jen "vycvaknutí" původního okna.
Velice teoretické, a pochybuji že by to někdo vyráběl, i na zakázku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.