Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pořízení mobilní klimatizace do bytu

Od: carloss odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

máte někdo zkušenosti s mobilní klimatizací do bytu a jakou byste doporučili? Bohužel bydlím v nájmu a není zde možné vrtat otvory do zdí, nebo jakkoliv upravovat okna apod. Díval jsem se na klimatizace s výdechem z okna s takovou tou látkou, aby horký vzduch nešel zpátky do bytu + izolační rukáv na hadici, aby nefungovala jako topení. Bohužel se v tomto neorientuji a koukam úplně naslepo. Nevím jaké značky jsou dobré (dle m2 bych si to vybrat dokázal (2+kk, 48m2, z toho 40m2 chlazení), ale to je tak vše).

Děkuji za cenné rady.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

" ...jakou byste doporučili?"

Žádnou! Už se to tu mnohokrát řešilo. Účinost mizerná, kravál maximální (rozhodně se nevyspíte), spotřeba závratná. Kdysi jsem si v dobré víře jednu pořídil *zed*. Znovu už bych to neudělal.

doplněno 09.04.24 12:25:

Jen pár odkazů. Koukněte sem, nebo sem.

krystof

Jednu takovou mám doma, s tím kraválem a účinností máte pravdu. Ale malou místnost to o pár stupňů ochladit dokáže, jen to nějaký čas trvá. A spotřebu jsem naměřil menší než udává výrobce. Takže za mě na velké prostory nesmysl, pro malé je to použitelné.

mll

Na noc snad klimu nikdo nepouští, to nebývá potřeba ani v jižních končinách (vloni za měsíc dovolené jsme klimu pouštěli dohromady asi týden, z toho v noci jen dva dny, kdy teda bylo nesnesitelné verdo i v noci, ale takové noci u nás nemáme; když jsem koukal na příkon (elektroměr ho ukazoval), tak jsem jen byl rád, že to neplatíme, respektive spotřeba je řešená paušálem, takže je jedno, kolik spotřebujeme). A přes den hluk tolik nevadí. Taky bylo dobré načasovat si start klimy tak půlhodinu před očekávaným příchodem z pláže, to jsme se vraceli do vychlazeného bytu.

Ostatně v našich končinách je klima zbytečná skoro všude, potřeba je ve vozidlech a v moderních prosklených budovách a podobně, dobrá je taky v obchodech. Takže s tím nedělejte to souhlasím.

Kritický bude právě ten odvod tepla a kondenzátu. Kondenzát se dá jímat do nějaké nádoby, ale teplo se musí odvést pryč.

jim

Zdá se že ty dva odkazy co posíláte jsou od jedné deliny...

Za mě je lepší udělat průvan nějakým Větrákem a otevřenými okny

carloss
hodnocení

Ok, ale ve 30 stupňovém vedru být v bytě, když je venku 40, to se fakt nedá. Je tedy nějaké jiné řešení? Spát při ní fakt nemusím, večer se už existovat dá, ale přes den ne. Větrák to moc nezachrání, jen rozpohybuje vzduch, toť vše. Spíše mě zarazil ten hluk o kterém píšete. To je jako puštěný vysavač, nebo jak moc je to hlučné?
Dobrý den. Z osobní zkušenosti bych řekl, ze vysavač je tišší. Taky jsme ji měli ale pak jsme ji vyměnili za standardní. Sice to byla větší investice ale nelituju. Není problém u ní i spát, každý pokoj ma své ovládání a výkon je taky lepší. Jediné, co jsme museli zařídit, bylo schválení od sousedů, že s instalací souhlasí. O zbytek se postarala instalační firma.

Mám zkušenost s místností 15 m2, 2,8m výška. Pokud je venku 35, při celodenním běhu kompresoru to stáhnu na něco pod 30. Dveře místnosti musí být samozřejmě zavřené. Při spotřebě 1,5 kW (což je minimum, aby to mělo nějaký smysl) je to za 12 hodin 18 kWh. Vynásobte si to Vaším tarifem za elektřinu.

Spíš, než k vysavači bych rámus přirovnal k náklaďáku, jedoucího těsně kolem Vás tak 30 km/h.

carloss
hodnocení

Hmm, takže žádná sláva. Nečekal jsem svetoborné výkony v porovnání s klasickým pořádným řešením, ale takovéto výsledky mě k nákupu tedy netáhnou. Netuším ještě jak to budu řešit v největších vedrech, ale tohle je děs. Kdyby to stálo 4000, ale pokud není spokojenost ani s modelem za 10 tis...
Pokud by to bylo možné, určitě bych si pořídil pořádnou klimatizaci s výměníkem venku. Bohužel tato možnost tady není. Zákaz jakýchkoliv stavebních úprav (dělání otvorů skrze zdi, apod...).

Čistě z pohledu nadšeného kutila-teoretika, vzít jiné okno pasující do rámu, vyjmout sklo, vložit tuhou desku třeba dřevoštěpky, do toho osadit klasickou jednotku, a to celé vyměnit za původní okno. Žádná stavební úprava, jen "vycvaknutí" původního okna.

Velice teoretické, a pochybuji že by to někdo vyráběl, i na zakázku.

zero

magdon, co to máte za klimu. Mám 3,5kw a při chlazení mi jede tak 0,5kw

jim

Tazatel je nejspíš v nájmu, a nehodlá provádět jakékoliv nákladné změny, chci si koupit krabičku, kterou si bude moci později odnést. Řekl bych kouzelnou krabičku. Taková možnost ovšem neexistuje, Kdyby ano, tak by nikdo nevyráběl pevné klimatizace za vysoké peníze

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]