Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mikrofon parabolický na ptáky?

Od: spy odpovědí: 8 změna:

Ahoj.

našel jsem tenhle mikrofon

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $35.56 | ABS Easy To Parabolic Microphone Monocular Clear Sight 8x Magnification Compact Size Wonderful Gifts
a.aliexpress.com/...

Zajímalo by mě, jestli je to hračka nebo to funguje, jestli to někdo zkoušel? Případně jestli ví o nějaké nižší ceně za tenhle model, na Aukru se prodává asi za 1000 + doprava tady to vyjde asi na 800 Kč a něco s dopravou

Případně jestli neznáte něco, co by nahrávalo déle než 12 s, případně i s obrazem, když už je tam, ale vlastně to jenom dalekohled pasivní žejo? Případně alespoň aby tam nebyla 9 voltové drahá baterka, ale třeba 18 650 nebo něco rozumnějšího

Díky předem za jakoukoliv zkušenost s takovou tou technikou, určenou na ptáčky. Třeba jestli existuje vícero podobných modelů lišících se kvalitou provedení nebo funkcemi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdosi
hodnocení

0x

Tahle hračka nemá nahrávání žádné, jen to cpe do sluchátek.

Samozřejmě si tam místo sluchátek můžeš přibaslit cokoli, například kazeťák, magnetofon, diktafon, PC, ..., a je na tobě, jak dlouhou pásku (nebo co) tam dáš, normální jsou tuším kolem půl hodiny, ale s trochou kreativity není problém ani celý den. A když už z toho budeš bastlit něco lepčího, tak tam přibastlit nějaký lepší zdroj taky není problém - od různých držáků na větší baterky, přez autobaterii až po třeba něco takovéhoto aliexpress.com/...

Ale za tuto cenu to stejně bude jen hračka, na druhou stranu, co od toho očekáváš? Na spoustu věcí i hračky stačí s přehledem.

tt
hodnocení

tady píšou doba nahrávání 12 vteřin, tak co to znamená

aukro.cz/...

kdosi

Na tom původním odkazu to nepíšou.

Ale jednak takových hraček musí být mraky a jednak co si kdo píše na aukro ...

tt
hodnocení

Proto se táži těch, kteří v uvedeném výrobků mají trošku přehled...

Přijde mi to stejně všechno na jedno brdo, z jedny linky...

Ještě jsem viděl jaký po dobrý za 52 000 ale ten nebyl skladem

kdosi

Ono to taky často z jedné linky, jen se na to nalepí jiná loga :)

A taky - co na tom chceš vymyslet jinak, když to má být lacině?

Parabolu tam mít musíš, průhlednou, aby bylo rozumně vidět okolo.

Mikrofon v ohnisku paraboly a nějaký držák, čili pistolovou rukojeť, bez vybrání na prsty, abys nemusel mít víc modelů pro různé ruce a leváky.

Pokud dalekohled, kolimátor nebo něco podobného, tak se to zase do té rukojeti v podstatě nedá rozumně integrovat nějak jinak.

Pak je taky důležitá elektronika, ale budget už je vyčerpaný, tak tam prskneš ten nejlevnější zesák a máš zase něco prakticky stejného.

ml1
hodnocení

0x

Vzpomínám si, že v dřívějších dobách se to vyrábělo podomácku. Teda nikdy jsem to nedělal, ale vždy jsem si říkal, jak to vypadá složitě. Nejdřív se muselo udělat dřevěné kopyto a podle něj se ta parabola uělala z nějakého laminátu. Pak už jen mikrofon a magnetofon, no dneska je to hračka, záznam zvuku má snad každý mobil a mikrofony jsou snad taky dostupné. A jak vidíte, i ta parabola se dá koupit hotová. Ale živě si představuju, jak před 40 lety někdo tahá kazetový nebo cívkový magnetofon lesem, k tomu pořádnou autobaterii...

tt
hodnocení

No jo jenže spousta mobilu už dnes nemá jack, jen Bluetooth...

Škoda, že tu není dneska nějaký akusticky ing., že by mi poradil, nakolik kritické jsou ty materiály paraboly, a kvalita mikrofonu a zesilovače ;) Prostě někdo, kdo se s tím třebas profesně zabýval

hodnocení

0x
Našel jste si na netu hračku, můžeme jen tušit, co je uvnitř a chcete radu nejlépe od někoho, kdo se tím profesionálně zabývá. Vždyť za tu cenu nekoupíte ani ucházející sluchátka. Asi jako si v hrackářtví koupit plastový dalekohled a chtít názor profesionálního astronoma.
Co k tomu chcete slyšet, nepochybně tam bude elektretový mikrofon, což znamenà dost vysoký šum pro tiché signály. Pak nějaký integrovaný zesilovač s řízením zisku, na tom snad není moc co pokazit a nejlevnější sluchátka. A směšně malá parabola. Něco to dělat bude, asi jako naslouchátko pro důchodce. Dobré nejvýš tak pro krátké pobavení, nahrávka moc použitelná nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]