Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit mikrovahy?

Od: hsjsjjjjiiiii odpovědí: 7 změna:
Teď nemyslím přes internet. Koupím to normálně v každém obchodě s elektrospotrebici? Které vazi s přesností v sta mikrogramech.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Víš kolik je to přesnost sto mikrogramů?

To je desetina miligramu a to je desetitisícina gramu. To bude nějaká přesná laboratorní váha a tu v obyčejném obchodě určitě nekoupíš. Musíš si najít specializovanou prodejnu s laboratorními pomůckami a přístroji.

hsjsjjjjiiiii
hodnocení

Když máte například 123 mg, tak aby to zvážilo každé to číslo. Asi jsem to napsal blbě, omlouvám se
kdosi

Napsal jsi to dobře, ale požadavek je to nestandardní.

Normální kuchyňská váha, kterou seženeš všude váží +/- 3g a normálně doma stačí na všechno.

Specíální vážky na střelný prach, co jsem koupil ve speciálním obchodě váží +/- 0.01g a mám pro to speciální použití.

Ty požaduješ +/- 0.0001 g - tedy ještě 100x přesnější - to v normálních obchodech nemají, protože pro takovou přesnost normální lidi nemají použití a nechtějí za ní platit odpovídající peníze.

Ale je možné, že se tvůj problém dá vyřešit jiným způsobem, pokud ho dobře popíšeš.

mll

Mají to čínské obchody, ale dost pochybuju o smyslu těch čísel na displeji. Někde ji doma taky mám (0,001g/100g), a na krabičce byla i varianta 0,0001g/10g. Nehledě na to, že při takovém rozlišení už se počítá každé zrnko prachu, když teda trochu přeženu. Takže jde o to, k čemu je to potřeba.

tiborhornak

Váha s přesnosti 0,0001g tj.0,1mg je váha analytická,Mikrováha má dílek :0,000001g tj.0,001mg.Mohu dodat starší plně funkční mechanické i elektronické váhy třídy přesnosti I-II-III.Spozdravem Horňák T.

mll
hodnocení

0x

V každém asi ne, ale patří to k poměrně běžnému sortimentu. Pokud se bavíme o těch levných čínských (ř. pár stovek). 100 gramů na tisícinu gramu by neměl nýt problém. Jaká je věrohodnost takového údaje je otázkou.

Jinak existují specializované obchody, kde prodávají a zajišťují servis přesných vah. Tyhle váhy pracují na jiném principu (není to měření deformace pružného elementu, ale přesouvání protizávaží jako na decimálce). A na to si připravte mnohem větší částky (second hand jsou za desítky tisíc, ani nechci vědět, kolik stojí nová). Ale taková váha klidně může mít cejch, zatímco na tu čínskou vám legální kalibraci nikdo neudělá.

mll
hodnocení

0x

Jen tak jsem zkoušel hledat a zboží cz najde všechno možné teda i mimo dotaz srovnanicen.cz/... na setiny gramu to má třeba i alzáč (tam bych to fakt nehledal), ale tisíciny to už je opravdu specialita. Vzpomínám, že na aukru to bylo běžně a něco měli i číňani (v praze třeba v Pražské tržnici (tzv. holešovické ale holešovická s velkým H bývala jinde), ale vůbec nevím, jak to tam dneska vypadá). Mimo e-shopy ale tisícinovou váhu nevidím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]