Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektromagnetický motůrek

Od: andrejangrest odpovědí: 6 změna:
Ahoj, mám jen menší dotaz , má tenhle moturek nějakou sílu? Dokáže dejme tomu pohnout s vypinacem na světlo? Mám takové bláznivé napady tak zda by jste mohly posoudit , děkuji :D
Elektromagnetický motůrek

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Není to motůrek, ale " solenoid" . Tedy elektromagnet, určený pro ovládání nejrůznějších zařízení a ventilů. V tomhle provedení možná dokáže vypínač přepnout.

hodnocení

2x

Když nenapíšeš co vymýšlíš, tak se dá těžko přesně odpovídat.

Ten elektromagnet na obrázku určitě nějakou sílu bude mít. A síla bude záviset na parametrech, které do cívky elektromagnetu přivedeš a ještě na tom na jaké hodnoty je ten elektromagnet od výrobce nadimenzován.

Jestli vymýšlíš ovládání vypínače, tak si napřed musíš změřit sílu, která je potřebná pro přepnutí a dráhu chodu přepínače. Pak podle těch parametrů buď najdeš vhodný elektromagnet, nebo musíš upravovat délku páky nebo sílu elektromagnetu.

A pokud chceš opravdu ovládat vypínač na světlo, tak máš jednodušší si koupit relé. To je spínací prvek, který je funkční a dokáže spolehlivě spínat i vypínat dané napětí.

hujer
hodnocení

0x

Dle mne to není žádný motůrek. Připadá mi to jako vibrační elektromagnet - něco podobného jako vzduchovač do akvária...

Nebudeš mít ani dostatečný zdvih na přepnutí páčkového mechanismu a síla? To ne...

hodnocení

0x
Pokud si jen "hraješ", pak si dokážeš vyzkoušet sám. Ale stavíš-li nějaké zařízení, přidělávat k tomu vypínač, když existují již hotová relé, mi přijde jako zbytečně pracné, škaredé, velké, nespolehlivé a nakonec i drahé.

hodnocení

0x

To je cievka s jadrom, ktore ma rozsah pohybu 5mm, nie motor.

Pre ucel mechanickeho spojenia s vypinacom svetiel odporucam skor male modelarske servo, poskytuje viac moznosti a ma vacsiu silu.

vernon
hodnocení

0x
Tohle není elektromotor. A jakou to má sílu musíš vyzkoušet sám...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]