Ahoj, mám jen menší dotaz , má tenhle moturek nějakou sílu? Dokáže dejme tomu pohnout s vypinacem na světlo? Mám takové bláznivé napady tak zda by jste mohly posoudit , děkuji :D
Není to motůrek, ale " solenoid" . Tedy elektromagnet, určený pro ovládání nejrůznějších zařízení a ventilů. V tomhle provedení možná dokáže vypínač přepnout.
Když nenapíšeš co vymýšlíš, tak se dá těžko přesně odpovídat.
Ten elektromagnet na obrázku určitě nějakou sílu bude mít. A síla bude záviset na parametrech, které do cívky elektromagnetu přivedeš a ještě na tom na jaké hodnoty je ten elektromagnet od výrobce nadimenzován.
Jestli vymýšlíš ovládání vypínače, tak si napřed musíš změřit sílu, která je potřebná pro přepnutí a dráhu chodu přepínače. Pak podle těch parametrů buď najdeš vhodný elektromagnet, nebo musíš upravovat délku páky nebo sílu elektromagnetu.
A pokud chceš opravdu ovládat vypínač na světlo, tak máš jednodušší si koupit relé. To je spínací prvek, který je funkční a dokáže spolehlivě spínat i vypínat dané napětí.
Pokud si jen "hraješ", pak si dokážeš vyzkoušet sám. Ale stavíš-li nějaké zařízení, přidělávat k tomu vypínač, když existují již hotová relé, mi přijde jako zbytečně pracné, škaredé, velké, nespolehlivé a nakonec i drahé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.