Nejste přihlášen/a.
Je to starý, laciný, ruský výrobek za směšnou cenu.
Takže nemá všechny oblíbené moderní atestace a jiné papíry. Ale na papíry neběhá, běhá na elektřinu a není galvanicky oddělený od napájení (případně si to dogoogluj), což by nemělo vadit, dokud někde nedojde k poruše.
Když si koupíš oddělovací trafo (z 230V na 230V, pokud bude něco mezi 200 a 400 na obou stranách stejné, tak je to v pohodě) a zapojíš ho přez něj, tak odpadne i tento problém.
Unikající proud je, že když měříš něco uzeměného, tak tím z té sondy do země poteče nepatrný proud (17uA údajně), což ti může zkreslit některá měření.
Parametry má pochopitelně zastaralé, ale za tu cenu je to hezká hračka - na opravdovou práci to moc není - malý display, málo nastavení, žádné moderní funkce atd. ale mít něco takového já v 11 letech, tak jsem nadšený až na půdu a proměřím všechno, co neuteče dost rychle
Fotku textu vidím, škoda že tam nie je značka osc.
Empiricky predpokladám, že sieťová zásuvka nemá uzemňovací
kolík... Ak by som ju zle otočil, hrozí 230V na kostre!
Je to len predpoklad, mám málo informácii...
Odbočím daleko do minulosti:
Elektronkové rádio Šariš (novější verze známá jako Talisman), se sériově žhavenými elektronkami, v bakelitové krabičce a zadní plechovou stěnou, která sloužila jako anténa ... sice přes kondenzátor, ale při špatně otočené vidlici (fáze na kostře) to kopalo ...
Ten Talisman už měl zadní stěnu z lepenky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.