Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sluchátka špunty nehrají

Od: nomohakon® odpovědí: 6 změna:
Poskákaly se mi sluchátka sony ericsson hpm-64 (používám jen část od jacku po sluchátka), někde u jacku protože při pohybu kabelem v těch místech se někdy zvuk chytí, na chvilku. Opravoval/opravil jste někdo tyhle sluchátka nebo je lepší koupit něco nového? Jak se dostat do těch pecek zacvaknutelně? Nechci je vyhodit, jsou pohodlný.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Kdysi jsem špunty opravovával. Položil jsem je na hranu, do spoje mezi plasty jsem vsunul břit nože a na čepel nože klepnul. Většinou se sluchátka v pohodě rozskočila. Pak zpravidla stačilo kablík o 2 cm zkrátit, protože se nejčastěji lámal u výstupu ze špuntů. A když náhohou zůstal po operaci malý otřep, stačilo jej seříznout, nebo zatlačit, ucha se to stejně nedotýkalo. Jenže vy nemáte špunty, ale pecky. Pominu tedy, že pecky za stovku bych neopravoval. Můžete to zkusit taky tím klepnutím nožem, ale tuším, že u těch vašich je to spíš tak, že ta část u ucha je jakoby převlečena přes tělo sluchátka, a ten plast v místě převlečení je velmi tenký. Tedy velmi štíhlou špičkou nože to podeberete a sundáte, ale stopy po noži zůstanou. Veškeré pokusy doporučuji provádět na fénen zahřáté hmotě, plast pak nepraská, je pružnější a i případné lepidlo změkne.

mate59
hodnocení

2x

V káblíku je prolomený vodič.Oprava je prakticky nemožná.

hodnocení

To vím, chtel jsem opravit přepájením náhradního kabelu, ale nedostanu se dovnitř pecek. Teda tak aby to nebylo poznat a neškrábalo to.
mate59

Ten vodič je snad tenší než vlas,i kdyby se to podařilo otevřít, to nenadpojíte.

Co by nenapojil? Uvnitř bývá normální měnič cca 10 mmm s pájecími vývody, takový malý tišťáček.

Pájet to jde úplně v klidu. Co jsem se těch sluchátek napájel a vždy to šlo. Jen je k tomu potřeba nářadí. Kalafunou to člověk pořádně neudělá. Já používám kapalinu na tenké dráty a jsem spoko jak krásně to jde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]